Skip to content
Ediția de astăzi Recent

S-a stabilit cauza morții peștilor pe Dunăre în Mehedinți

Autorităţile din Mehedinți au intrat în alertă,  după marți au fost descoperiți mai mulţi peşti morţi pe Dunăre, între localităţile Vrancea şi Crivina, aceştia prezentând pete sângerii şi lipsa solzilor.

Specialiştii S.G.A  Mehedinţi au prelevat probe de apă în vederea efectuării analizelor specifice şi câteva exemplare de peşte ce a fost predati la Direcţia Sanitar Veterinară pentru analize toxicologice.

Vineri, 22 martie, s-a făcut public rezultatul analizelor, concluzia specialiștilor fiind aceea că peștii au murit din cauza lipsei de oxigen.

„Astăzi am primit buletinul de analiză cu privire la cauza morții acelor pești. S-a constatat că nu sunt prezente pesticide în acele cadavre ale peștilor. În urma analizei o cauză ar putea fi lipsa oxigenului în acele bălți provenite din apele Dunării”, a declarat Irina Zoica, directorul Direcției Sanitar-Veterinare Mehedinți.

Marți, 19 martie, o echipă din cadrul Administraţiei Bazinaeă de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi s-a deplasat la faţa locului unde, împreună cu Garda de Mediu şi Poliţia de Frontieră, a constatat că există mortalitate piscicolă la specia caras şi că această specie de peşte prezintă lipsă de solzi şi pete sângerii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.