Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Ministrul Sănătății a vizitat județul Mehedinți

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a făcut o vizită în județul Mehedinți în cadrul campaniei de informare și vaccinare ROR (împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei).

În cadrul vizitei, potrivit președintelui CJ Mehedinți s-a discutat și despre reluarea actului medical la Strehaia.

Sunt demersuri greoaie, dar care sunt susținute atât de domnul primar Ioan Giura, cât și de mine, la nivel politic și la nivel administrativ. Mă bucur că avem sprijinul Ministerului Sănătății pentru acest obiectiv, așa cum doamna ministru a reiterat astăzi și sunt convins că la capătul tuturor etapelor care trebuie parcurse, cei aproximativ 40 000 de locuitori din Strehaia și localitățile din împrejurimi vor putea beneficia de asistență medicală fără să fie nevoiți să meargă la spitale aflate la distanțe mari”, a declarat Aladin Georgescu.

Campania de informare și vaccinare ROR este derulată de Ministerul Sănătății împreună cu Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, UNICEFF și Organizația Mondială a Sănătății.

Îi mulțumesc doamnei ministru pentru că a ales județul Mehedinți pentru conștientizarea părinților cu privire la importanța vaccinării copiilor și mă bucur că după cum s-au derulat lucrurile astăzi, campania are rezultate foarte bune, în sensul că dacă la începutul lunii septembrie, rata de vaccinare era de 11%, în urma discuțiilor purtate direct cu părinții de către reprezentanții organismelor implicate, a ajuns la 60%”, a mai declarat președintele CJ Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.