Skip to content
Administrație locală Recent

S-au intensificat controalele în Mehedinți

Polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului anunță că au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 450 de persoane și peste 80 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 173 sancțiuni contravenționale, dintre care 139 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 23.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 40 de mijloace transport în comun.

Pompierii mehedințeni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Împreună cu polițiști din cadrul IPJ Mehedinți, pompierii au efectuat 15 verificari la: 10 operatori economici, un târg, două piețe și două case de pariuri, fiind aplicate 6 avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (Covid-19).

Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 14 misiuni, dintre care 10 pentru decontaminarea unor ambulanțe SAJ și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar 4 pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu.

Poliția Locală a făcut verificări la 104 persoane din 69 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate 9 persoane cu avertisment în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 12 octombrie 2020, este următoarea:

  • 459 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
  • 1593 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (18 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
  • 82 persoane internate, din care 13 persoane internate la sectia ATI
  • 104 persoane asimptomatice, sunt izolate la domiciliu conform recomadărilor medicului infecționist care a efectuat consultul de specialitate și în continuare sunt monitorizate de către medicii de familie.
  • 80 persoane decedate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.