Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Scandal în PRO România între doi foști premieri PSD

Decizia unor parlamentari PRO România să voteze învestirea Guvernului Orban a creat un scandal imens în partid. Președintele PRO România Victor Ponta a transmis că se va despărți de aceștia.

”A trecut Guvernul PNL Orban / Pro România NU a susținut acest Guvern ( cei câțiva foști colegi care au votat au decis azi să meargă alături de PNL împotriva deciziei pe care am luat-o împreună – motiv pentru care azi ne despărțim și mergem mai departe fără ei ). Sigur că sunt profund dezamăgit de faptul că oameni pe care i-am sprijinit, promovat, respectat și apărat în toate situațiile nu au rezistat azi în fața presiunilor – și că au ales sa lupte împotriva ProRomânia, a propriilor convingeri și împotriva mea / o lecție despre oameni din care tot nu reușesc să înțeleg și să învăț de ajuns / păcatul lor este însă ca au instaurat un Guvern care va face foarte mult rău – și oamenii nu îi vor ierta pentru asta / ne despărțim de acești foști colegi care au ales sa fie alături de Putere / noi rămânem în Opoziție alături de cei care ne votează și care au încredere în mine. Suntem ProRomânia – vom lupta în continuare pentru ceea ce credem – nimeni și nimic nu ne poate forța sau cumpăra să facem altfel”, anunța Ponta.

În replică, fostul premier Mihai Tudose îi transmite lui Victor Ponta să își dea el demisia.

Școala lui Dragnea…. Adică: cine nu e de acord cu mine, cine nu face ce spun eu… este exclus din partid, supus oprobriului public, acuzat de trădare, înfierat, desființat etc. Eu am avut o opinie. Un grup de colegi parlamentari au avut și ei o opinie. Care, oroare, nu a corespuns cu ,,părerea” liderului -unic- și -absolut-care-numai-el -are-soluții-bune. Nici eu și nici colegii mei nu am încălcat nicio hotărâre a unei structuri statutare de conducere. Nu aveam cum fiindcă acestea, structurile statutare în care trebuiau luate deciziile în aceste momente… nu au fost convocate.
Am avut în schimb, ca reper absolut, opinia liderului…. Care acum spune public că dă afară fondatorii partidului (care ocupă și primele poziții de conducere în partid). Dragnea l-a exclus din PSD pe secretarul general Marian Neacșu acuzându-l că negociază cu Orban…. (acuzație nefondată, nedovedită, de un ridicol extrem) Nu cumva vi se pare că se repetă scenariul…. Pe mine m-a acuzat acum VVP de același lucru… și ieri era revoltat că eu am plecat de la guvern de frica lui Dragnea!!! El a plecat de la partid și de la guvern pe Facebook… și încă nu ne-a spus de frica cui… În condițiile în care toooooate ,,negocierile” duse de Victor în ultimul timp ( absolut toate fiind făcute fără girul unui for statutar) au eșuat, în condițiile în care ești foarte deranjat că nici cei mai apropiați colegi din conducerea ProRomânia nu-ți împărtășesc ,,strategiile”…. nu ai vrea tu, Victor, ca în loc să ameninți tu cu excluderi și schimbări de președinți de organizații, de excluderi de membri fondatori și oameni ce au contribuit decisiv la ceea ce e astăzi partidul… nu ai vrea tu, Victor, să-ți dai tu demisia? Ca să nu te mai deranjăm....”, a transmis Mihai Tudose.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.