Skip to content
Focus

Scutiri de la plata impozitului pentru cei din HoReCa

Guvernul a adoptat două măsuri pentru domeniul Horeca, afectat serios de criza cu noul coronavirus.

Astfel că vor fi scutiți de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru 90 de zile.

A mai fost adoptată și scutirea unei tranşe pentru operatorii economici din domeniul Horeca care deţin în administrare şi proprietăţi de plajă.

Astfel, plata impozitului specific se va face până la 25 octombrie, şi nu 25 iulie cum era stabilit iniţial, iar în ceea ce priveşte cea de a doua măsură, scutirea de la plata unei tranşe pentru operatorii economici din HoReCa şi care deţin în administrare şi proprietăţi pe plajă, aceştia au fost scutiţi de una din cele trei tranşe de plată la care aveau obligaţia pentru anul 2020. Operatorii economici care desfăşoară activităţi pe plajă, care au în administrare aceste spaţii, erau obligaţi la plata unor taxe de administrare a acestor plaje, în număr de trei tranşe. Potrivit acestui act normativ, aceştia sunt scutiţi de una dintre aceste tranşe. În cazul celor care aveau obligaţia de plată în două tranşe se va aplica o scutire de 30% din cuantumul datorat”, a anunțat Ionel Dancă șeful cancelariei Guvernului.

Impozitul specific a fost introdus prin Legea 170/2016 (Legea HoReCa), intrată în vigoare în 2017, şi se aplică activităţilor hoteliere, de restaurant, bar & cafenele sau catering.

Impozitul specific se calculează în funcţie de mai multe variabile, cum ar fi rangul localităţii unde activează punctul de lucru, suprafaţa acestuia, sezonalitatea etc. şi se achită semestrial, până pe data de 25 a lunii următoare semestrului, fiecare plată reprezentând jumătate din impozitul anual datorat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.