Skip to content
Ediția de astăzi

Se adânceşte ruptura dintre USR și PLUS. Cioloş, un nou atac la Barna: Vrem dezbateri pe faţă, nu ascunse, noaptea, în tot felul de comitete

Se adânceşte ruptura dintre USR și PLUS. Dacian Cioloş, liderul PLUS, şi-a criticat voalat colegii din USR, pentru modul în care înțeleg să-și rezolve problemele din partid. Asta în contextul în care sute de membri USR contestă modul în care apropiații lui Barna forțează luarea anumitor decizii în forurile de conducere ale Uniunii.

„Cred că folosim prea ușor termenul acesta de scandal. Noi vrem democraţie. Şi vrem dezbateri pe faţă, nu ascunse seara, noaptea, în tot felul de comitete executive din care trebuie să dăm pe surse ceea ce se întâmplă. Sunt niște discuții aș zice firești, oameni nemulțumiți și alții care explică de ce au luat anumite decizii. Atâta timp cât discuțiile acestea au loc într-un cadru decent, democratic, și atâta timp cât și funcționează – structurile Alianței funcționează, noi ne vedem periodic, luăm decizii în Alianță. Văd că și USR-ul funcționează, parlamentarii din USR sunt foarte activi în continuare, iau poziție vizavi de activitatea Guvernului, spun ceea ce au de spus, deci e, să spun, parte a democrației”, a declarat Dacian Cioloş, potrivit PSNews.ro

Excluderi din USR, noaptea ca hoții

Amintim că Biroul Naţional al USR a decis, miercuri noapte, să o excludă din partid pe Oli Ardelean, membru al organizaţiei Ilfov, pe motiv că ar fi adus prejudicii de imagine Uniunii. Asta după ce Oli Ardelean a postat pe Facebook un mesaj în care s-a îndoit că toate semnăturile din campania „Fără penali în funcţii publice” au fost reale.

Zeci de membri ai USR au anunţat pe un grup intern al partidului că demisionează, după ce echipa lui Dan Barna a trecut la execuţii. Săptămâna aceasta va urma un alt val de excluderi.

Printre cei vizaţi se numără şi Vişinel Bălan. Deputatul Tudor Benga a fost cel mai vehement membru din conducerea USR împotriva excluderilor, susţin sursele citate. Degeaba.  ”Dan Barna, un bărbat adevărat îşi asumă greşelile şi învaţă să asculte ce spun ceilalţi, nu îi dă afară că nu îi înalţă ode pentru fiecare prostie pe care o zice sau o face”, a scris unul dintre membrii USR pe Poiana lui Iocan, grupul intern al partidului.

Alţii au postat imagini cu mesajul ”Vă vedem”, folosit în Piaţa Victoriei în timpul protestelor anti-PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.