Skip to content
Ediția de astăzi

USR şi PLUS fuzionează

Birourile Naţionale ale USR PLUS au decis, luni, în şedinţa comună de alianţă, să solicite organizaţiilor un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie. Decizia va fi luată în Comitetul politic al USR şi în Consiliul Naţional al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în Bucureşti.

În cursul lunii februarie, filialele USR şi PLUS sunt încurajate să îşi desemneze de comun acord candidaţii comuni ai Alianţei la alegerile locale, potrivit PSNews.ro

În cadrul şedinţei de luni, a fost completată şi echipa executivă a Alianţei USR PLUS. Astfel, membrii Comisiei comune a Alianţei sunt:

Coordonare – Dragoş Tudorache (PLUS)

Comunicare – Ionuţ Moşteanu (USR)

Juridic – Silviu Dehelean (USR)

Finanţare – Dragoş Neacşu (PLUS)

Politici publice – Oana Ţoiu (PLUS)

Campanii – Moise Guran (USR)

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a explicat pentru G4Media.ro că a insistat să transmită un semnal public pentru fuziunea cu USR pentru a nu mai exita dubii și interpretări, după ce în presă a apărut informații referitoare la negocierile referitoare la modul în care se vor împărți locurile pe liste la locale.

”Am insistat să o facem pentru că altfel riscam să intrăm în vria târguielilor pe locuri pe listă. Asta ar fi dat un semnal distorsionat că suntem doua partide care se ceartă pe locuri pe liste.

Iar mesajul nostru vrem să fie că suntem o singură forță politică ce caută cele mai bune soluții de candidați. Iar competiția politică nu e în interiorul Alianței, ci între Alianță și celelalte forțe politice.

Mesajul perceput public ieri era că începem iarăși târguielile pentru liste cu proportie de 3:1 sau 3:2 sau mai știu eu ce proporție.

Noi trebuie acum să strângem rândurile și să determinăm oamenii în teritoriu să lucreze ca o echipă, având încredere unii în ceilalți.

De aceea am insistat să dăm acum semnalul public pentru fuziune ca să nu mai fie dubii și interpretări, iar colegii de la USR au acceptat”, a declarat Dacian Cioloș pentru G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.