Skip to content
Administrație locală Recent

Se asfaltează drumuri în Mehedinți

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a anunțat că se va moderniza DJ607C, pe tronsonul Cireșu – Balta și, totodată, că s-a făcut recepția pentru terminarea lucrărilor pe DJ 606D, între localitățile Greci și Colareț.

Astăzi am semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic în vederea modernizării DJ 607C, pe sectorul DN 6 – Cireșu – Podeni – Malarișca – Balta (DJ 670). Sunt peste 37 kilometri de drum județean care duce în zona de nord a județului Mehedinți. Proiectul se va realiza în maximum trei luni, conform contractului semnat azi, urmând ca în prima parte a anului 2020 să lansăm și procedura de achiziție a lucrărilor de execuție. Este un drum important a cărui finanțare am obținut-o din fonduri europene, contractul fiind semnat în luna martie a acestui an, ocazie cu care domnul ministru PSD al Dezvoltării, Daniel Suciu, a venit la Drobeta Turnu Severin”, a anunțat președintelui Consiliului Județean.

Totodată, Aladin Georgescu a anunțat că s-a făcut recepția la terminarea lucrărilor pe DJ 606D, între localitățile Greci și Colareț.

Astăzi s-a realizat recepția pe Drumul Județean 606D, între localitățile Blidaru (com. Greci) și Colareț (com. Tâmna) a cărui reabilitare a început în urmă cu câteva luni. A fost o lucrare absolut necesară pentru locuitorii din zonă întrucât carosabilul era degradat, ceea ce făcea circulația foarte dificilă. Drumul reabilitat are o distanță de 2,9 km. Nu avea canale de scurgere a apelor pluviale, iar fundația începuse să cedeze, fapt ce m-a determinat să pun acest tronson pe lista priorităților pentru investiții. Acum condițiile de trafic sunt foarte bune, drumul este marcat corespunzător, astfel că circulația se desfășoară în siguranță. Finanțarea pentru această investiție a fost asigurată din bugetul județului. Astfel, în mai puțin de o lună am reușit să realizăm recepții pe trei tronosane de drumuri județene fiind vorba despre: 🔺DJ 562 Gemeni-limită jud. Dolj; 🔺DJ 563 A Slașoma și Petra; 🔺DJ 606D Greci – Colareț. Mă bucur că ele s-au realizat înainte de căderea ninsorilor, iar circulația va fi mult mai bună iarna aceasta pentru locuitori”, a anunțat președintele CJ Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.