Skip to content
Focus Recent

Se majorează pensiile de la 1 iulie

Pensiile se vor majora cu 10% începând cu data de 1 iulie. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că pensia minimă garantată va crește la 640 de lei. Tot cu data de 1 iulie se vor majora și prestațiile pentru persoanele cu dizabilități.

Pensiile românilor se vor majora de la 1 iulie. E o responsabilitate și o datorie de onoare pentru cei peste 5 milioane de pensionari. Punctul de pensie va creste cu 10% de la 1 iulie 2018, de la 1.000 lei la 1.100. Pensia minima garantata va creste cu 23% de la 1 iulie, la 640 lei. Vorbim de valori nete, pensiile sub 2.000 lei nu sunt impozitate”, a declarat premierul României în timpul ședinței de Guvern de joi, 28 iunie.

Inițial, legea prevedea creșterea pensiilor cu 10% de la 1 ianuarie 2018. Această întârziere a fost unul dintre reproșurile aduse Guvernului în moțiunea de cenzură inițiată de PNL.

V-ați opus majorării punctului de pensie de la începutul anului și nimeni nu a înțeles de ce! Ne-a lămurit, în schimb, doamna Lia Olguța Vasilescu, care, într-un exces de sinceritate, a afirmat că: „O persoană care cotizează doar la Pilonul I va ieși cu o pensie care de multe ori e crescută artificial din pixul guvernanților așa cum s-a întâmplat și de când suntem noi la guvernare (…)Spuneți că nu ați avut bani la buget pentru a majora punctul de pensie de la 1 ianuarie 2018, însă, pe de altă parte, ați îngroșat constant și consistent categoriile celor care profită de privilegiile pensiilor speciale. Ați stimulat pensionarea unor ”bătrâni” de 40-45 de ani, momindu-i cu pensii care depășesc cu mult valoarea salariului brut pe care-l câștigau!”, se arăta în textul moțiunii de cenzură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.