Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Se prelungește carantina, în Drobeta-Turnu-Severin

Carantina zonală de la nivelul municipiului Drobeta-Turnu-Severin se prelungește încă o săptămână. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți se va întruni astăzi, 22 octombrie, pentru a adopta această hotărâre. 

„Urmare a propunerii Direcției de Sănătate Publică Mehedinți și cu avizul favorabil al INSP, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți se întrunește astăzi, 22 octombrie, în ședință extraordinară, pentru a hotărî prelungirea măsurii de carantinare zonală, cu încă o săptămână, a municipiului Drobeta-Turnu-Severin. Vreau să vă spun că rata incidenței cumulative, care astăzi este de 11,5 la 1.000 de locuitori, încă nu ne permite ridicarea restricțiilor.”, a declarat Cristinel Pavel, prefectul județului Mehedinți

Prin intermediul restricțiilor impuse, creșterea alarmantă a îmbolnăvirilor de COVID-19 a fost stopată, dar în continuare oamenii trebuie să poarte masca de protecție și să păstreze distanțarea fizică pentru a se proteja. 

„Am reușit să scădem ritmul alarmant de creștere a numărului de îmbolnăviri, dar încă înregistrăm o creștere ușoară a acestor cazuri.”, a mai adăugat Cristinel Pavel, prefectul județului Mehedinți

Până în ziua de astăzi, 22 octombrie, în județul Mehedinți, au fost carantinate 16 unități administrativ-teritoriale, dintre care 5 au ieșit din carantină ca urmare a respectării regulilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.