Skip to content
Ediția de astăzi

Se rupe lanțul de iubire USR-Plus? Useriștilor nu le mai convine o alianță cu un partid mic, dar cu pretenții mari

Mai mulți lideri importanți din USR nu sunt de acord cu o alianță cu Plus pentru următoarea serie de alegeri, prezidențiale, locale și parlamentare. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că, deși Plus este, în acest moment, cotat în sondaje cu doar 7,6% are pretenția la un tratament egal cu USR, care are cu cel puțin 10 procente mai mult. De altfel, acest lucru s-a văzut și la europarlamentare, când Dacian Cioloș, președintele Plus, s-a trecut primul pe lista alianței pentru alegerile din 26 mai.

Supărarea liderilor USR a crescut atât de mult între timp încât lansarea campaniei de strângere de semnături pentru Dan Barna, care trebuia să aibă loc duminică, a fost amânată, potrivit PSNews.ro

PLUS și-ar fi dorit ca în ședința Comitetului Politic al USR să fie aprobată atât alianța electorală cât și cea politică, în forma agreată de comisiile de negociere. USR a aprobat cu o largă majoritate constituirea alianței electorale, însă constituirea alianței politice a trecut la limită. Acordul a fost oricum modificat prin aproape 20 de amendamente.

Este o bucată bună în USR care nu vrea alianță politică, au spus surse din USR, pentru Digi24.ro

Printre nemulțumirile celor din USR se numără slaba organizare a celor din PLUS și pretențiile exagerate la împărțirea locurilor pe liste.

Pe de altă parte, Dacian Cioloș și liderii PLUS au fost și ei nemulțumiți de rezultatul discuțiilor din USR. „Nu poate fi vorba doar de o alianță electorală și de târguieli pe anumite locuri”, a declarat Dacian Cioloș pentru G4Media.ro.

Vom începe să strângem semnături când vom avea o alianță. Închidem discuția zilele următoare, au declarat surse din USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.