Skip to content
Ediția de astăzi Recent

SONDAJ Rareș Bogdan și Mircea Hava, primele nume în topul preferințelor românilor la alegerile europarlamentare

Ultimul sondaj de opinie făcut de Biroul de Cercetări Sociale, obținut în exclusivitate de PSnews.ro, vine cu cifre surprinzătoare. Astfel, confruntați cu întrebarea ”dacă partidele politice vor pune primii pe listele de candidați pe următorii lideri politici, dvs. cu ce partid veți vota la alegerile europarlamentare?”, respondenți au clasat pe primul loc în topul preferințelor cea mai mare formațiunea politică de opoziție din România: Partidul Național Liberal (Rareș Bogdan și Mircea Hava, locul 1 și 3 pe lista PNL la europarlamentare), 29.8%.

Pe locul 2 în topul preferințelor este PSD(actualul ministru al Fonduriolor Europene și cea care deschide lista partidului la alegerile europarlamenatre, Rovana Plumb, și actualul ministru de Interne, Carmen Dan). Concret 26.5% dintre cei care au răspuns au susținut că ar vota PSD la europarlamentare în măsura în care partidul ar deschide lista cu cele două nume mai sus menționate.

Locul 3 este ocupat de alianța Alianța 2020 USR-PLUS. Respondenții au susținut că vor vota în proporție de 10.8% cu alianța nou formată, în măsura în care aceasta ar deschide lista la europarlamentare cu Dacian Cioloș și Cristian Ghinea.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.