Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Stadionul 1 Mai, o ruină

Viceprimarul Daniel Cîrjan (PNL) vorbește despre incapacitatea administrativă a liderilor PSD de a reabilita stadionul 1 Mai din municipiul Drobeta Turnu Severin:

”Sportul este domeniul în care nu s-a făcut nimic în ultimii 4 ani. Absolut nimic în toate ramurile sportive, începând cu fotbalul, handbalul și terminând cu celelalte sporturi. Reamintesc faptul că în campania electorală din 2016, domnul candidat la primărie de atunci, Marius Screciu, a promis echipă de Divizia C în Drobeta Turnu Severin. Nu numai că  nu avem echipă în Divizia C, dar nici măcar nu s-a înființat vreo echipă de fotbal în oraș care să aibă finanțare de la bugetul local. Cu alte cuvinte, minciuni de campanie. În programul de campanie din 2016 a promis crearea de noi baze sportive, reabilitarea și modernizarea terenurilor de sport din licee și dotarea grădinițelor cu echipamente de gimnastică în aer liber. Iarăși, doar campanie electorală.

Priveliștea tristă pe care o vedem astăzi atunci când ne uitam la stadionul 1 Mai arată incapacitatea administrativă a liderilor PSD de a găsi o soluție timp de zeci de ani pentru a-l moderniza, arată interesul pentru sport pe care l-a manifestat administrația PSD până acum. Între 2001-2009, Stadionul 1 mai a fost în administrarea Direcției Județene pentru Sport Mehedinți și a Clubului Sportiv Municipal, perioadă în care director a fost Marius Screciu. În ultimii 8 ani, stadionul 1 Mai a fost in administrarea Consiliului Județean Mehedinți, condus de PSD. Nu trebuie să uităm cum a venit Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, într-o campanie electorală, să promită alături de liderii PSD cum reabilitează stadionul 1 Mai. Doar campanie electorală a rămas. În Aprilie 2020, a trecut în administrarea Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin”.

Daniel Cîrjan mai spune că stadionul 1 Mai trebuie să devină o bază pentru practicarea altor sporturi:

”Această bază sportivă, în trecut emblemă a muncipiului nostru, trebuie să redevină a severinenilor, să fie pusă la dispoziția severinenilor care sunt interesați de practicarea sporturilor. Având în vedere că Severinul are deja stadionul municipal care poate fi folosit pentru practicarea fotbalului, este clar că stadionul 1 Mai trebuie să devină o bază pentru practicarea altor sporturi. În Septembrie 2020 vom schimba primarul și atunci imi voi pune în practică proiectul de modernizare a stadionului 1 Mai si transformarea lui intr-o bază sportivă modernă. Astfel, aici vom realiza 2 terenuri pentru mini-fotbal, 2 terenuri de tenis de câmp, un teren de baschet, pistă pentru atletism, un spațiu administrativ modern, tribune modernizate, fitness în aer liber, precum și locuri de relaxare. Proiectul îl am deja. Sursa de finanțare există. Imediat după alegerile locale voi pune acest proiect important în practică. Sportul reprezintă un aspect important al vieții noastre iar datoria primăriei este să sprijine severinenii care vor să practice sporturi și să încurajeze comunitatea să facă sport prin modernizarea bazelor sportive pe care le are în administrare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.