Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Tăriceanu, despre PSD: Acest plan de a desemna un candidat propriu nu este rezultatul ultimelor două-trei zile, ci un plan lucrat de multă vreme

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri seară, că planul PSD de a-şi desemna propriul candidat la alegerile prezidenţiale ”nu este rezultatul ultimelor două-trei zile, ci este un plan care a fost lucrat de multă vreme”. Tăriceanu afirmă că ALDE nu este legat ombilical de guvernare, dar le-a transmis colegilor că este responsabilitatea lor să asigure stabilitatea.

Tăriceanu a vorbit din nou, miercuri seară, la TVR 1, despre faptul că a fost dezamăgit că PSD şi-a desemnat candidat propriu la alegerile prezidenţiale, deşi în ultimul an şi jumătate s-a discutat altceva, potrivit PSNews.ro.

Tăriceanu afirmă că sondajele arată ”fără putinţă de tăgadă”că este cel mai bine clasat candidat din partea PSD şi ALDE.

În ceea ce priveşte PSD, mie mi se pare că ei se mulţumesc cu mult prea puţin. Se pare că în acest moment, pe de o parte, ceea ce îşi propun este să intre în turul doi şi apoi pare să existe o dublă agendă. Pentru că decizia PSD-ului de ieri, de a-şi desemna propriul candidat, pentru unii a fost surprinzătoare, pentru mine nu a fost surprinzătoare pentru că am fost şi eu şi colegii mei în măsură să analizăm declaraţii, poziţionări, plus alte informaţii care ne-au făcut să ne dăm seama că acest plan de a desemna un candidat propriu nu este rezultatul ultimelor două, trei zile, ci este un plan care a fost lucrat de multă vreme”, a mai spus Tăriceanu, scrie news.ro.

Acesta a firmat că partenerii de coaliţie ”au câteodată două agende”.

Tăriceanu afirmă că i-a spus Vioricăi Dăncilă că relaţiile se vor strica.

I-am spus acest lucru doamnei Dăncilă: dacă până acum coaliţia nu a funcţionat la parametri optimi, nu vă aşteptaţi ca după campania electorală lucrurile să se amelioreze. Riscurile sunt să se deterioreze şi mai mult relaţia, care în multe locuri e foarte tensionată. Sunt colegi de ai mei care au cerut mai mult sau mai puţin vârtos să ieşim de la guvernare. Da, sunt colegi care nu cred că mai are vreun sens. (…) Argumentele pe care le-am dat colegii lor de a rămâne în continuare la guvernare au fost în special bazate pe ideea de a menţine stabilitatea politică şi de a demonstra că avem responsabilitatea actului de guvernare. Subliniez ceva şi vreau să fiu foarte bine înţeles, nu fac din guvernare o profesie, nici pentru mine şi nici pentru colegii mei. Avem o responsabilitate dar această responsabilitate trebuie să se regăsească şi la parteneri în ceea ce priveşte atitudinea comună în faţa actului de guvernare, împărţit responsabilităţile. Dacă responsabilităţile nu le împărţim şi PSD spune «noi suntem partidul mare şi luăm toate deciziile», atunci, sigur că noi avem şi posibilitate să spunem, ok, nu e nicio problemă”, a mai afirmat liderul ALDE.

Tăriceanu a precizat că nu este o ameninţare pentru PSD.

În pofida faptului că am sentimentul unei responsabilităţi politice, şi eu şi colegii mei nu suntem însă legaţi ombilical de guvernare. Unii dintre colegii din PSD fac o apreciere greşită, care mi-a şi ajuns la urechi, ALDE nu o să plece de la guvernare pentru că Tăriceanu este  preşedinte al Senatului şi pierde funcţia. Vreau să vă spun ceva, funcţia de preşedinte al Senatului este extrem de onorantă pentru mine, dar nu sunt legat de chestiunea asta, nici colegii mei care sunt miniştri, nu i-a născut mama miniştri, nici pe mine preşedinte al Senatului”, a mai spus liderul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.