Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Ponta și Tăriceanu se aliază pentru prezidențiale: cine va fi candidatul ALDE-PRO România pentru Cotroceni

Președintele ALDE și șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat încă de acum câteva zile că cea mai bună soluţie la alegerile prezidenţiale este un candidat unic din partea PSD – ALDE – PRO România, propunere anunţată chiar de președintele PRO România, Victor Ponta.

„Cu domnul Ponta am evaluat variantele pe care le avem la dispoziţie pentru alegerile prezidenţiale. Confirm ceea ce a spus domnia sa în această privinţă. Da, cred că cea mai bună soluţie într-adevăr este de a avea un candidat unic”,a precizat Tăriceanu.

Potrivit PSNews.ro astfel, lăsat pe dinafară de camarazii social-democrați, Călin Popescu Tăriceanu s-a reprofilat și a decis că – după scorul dezastruos obținut la ultimele alegeri de formațiunea politică la conducerea căreia este –  cea mai bună soluție pentru prezidențialele din toamnă este să nu pornească singur la drum. Potrivit unor surse politice, liderul ALDE ar fi ajuns la o înțelegere cu Victor Ponta, ca cei doi să meargă pe un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamnă, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.

PSNEWS.RO a scris în urmă cu o săptămână despre pactul pe care președintele PSD Viorica Dăncilă l-ar fi făcut cu social-democrații în schimbul susținerii pentru funcția de lider al partidului.

PSD-iștii nu îl vor pe Tăriceanu candidatul coaliției la alegerile prezidențiale

PSD-iști i-au cerut Vioricăi Dăncilă, printre altele, să excludă varianta unui candidat al coaliției la alegerile prezidențiale în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.

Printre motivele invocate de aceștia se află lupta președintelui ALDE cu justiția – unul dintre principalele motive pentru care PSD-iștii sunt convinși că au ratat alegerile din 26 mai –, precum și scorul dezastruos obținut de formațiunea politică la conducerea căreia este Tăriceanu la europarlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.