Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Teodorovici, studenții și dreptul de a alege unde poți munci

Ministrul Finanțelor a creat un val de antipatie săptămâna trecută când a anunțat că se vor lua noi măsuri cu privire la gratuitatea la călătoriile cu trenul acordată studenților. Gratuitate acordată tot de Guvernul PSD&ALDE în anul 2017.

Studenții au cerut să poarte discuții cu ministrul de Finanțe. Unii acuză Guvernul PSD&ALDE că nu mai are bani, de aici și luarea acestui gen de măsură. Între timp, Eugen Teodorovici vine cu o nouă temă de discuție, în spațiul public: ”după terminarea facultăţii nu cumva ar fi corect din toate punctele de vedere ca studenţii un număr de ani de zile să lucreze în România după terminarea facultăţii?”

Nicăieri în Europa nu este o astfel de formă. Nu. Statul român investeşte foarte mult în studenţi, dar după aceea marea lor parte se duc… (să muncească în afara ţării n.red.). Se dau acele credite, împrumuturi pe termen lung pentru studenţi. Şi poate ar trebui să punem asta în balanţă, nu cumva ar trebui ca după terminarea studiilor, statul investind în tine, în facilităţi pe transport, în şcoală …Şi poate găsim scheme de finanţare să încurajăm studenţii să şi facă ce au de făcut şi mai bine”, a declarat ministrul de Finanțe în cadrul unui interviu televizat.

Discuția despre gratuitatea învățământului este vastă. Da, într-adevăr în alte state cei care fac facultatea trebuie să plătească sume considerabile pentru asta. Pe de altă parte, trăim într-o societate unde piața muncii este liberă. Rămâne de văzut ce ”efecte” va avea declarația ministrului de Finanțe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.