Skip to content
Focus Recent

Traian Băsescu vrea un guvern de uniune națională

Fostul președinte al României Traian Băsescu susține că este momentul unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Mai mult chiar, senatorul crede că este nevoie de un guvern de uniune națională ca România să facă o ”figură bună” când asigură președinția UE, din ianuarie 2019.

Declarațiile fostului președinte vin ca o reacție la mesajul transmis de prim vicepreședintele PNL Raluca Turcan, care spune că cei ”care insistă acum pentru o moțiune de cenzură îi fac jocul lui Liviu Dragnea!”

Ziua de ieri a fost încă un semn că PSD dispune de majoritate parlamentară numai prin încălcarea legilor și prin șantaj exercitat direct sau indirect de Liviu Dragnea asupra deputaților. Totuși, până la puterea de a înlătura guvernul prin moțiune de cenzură sunt câțiva pași importanți care pot fi făcuți fără a pune întreg Parlamentul în situația de a-i da lui Liviu Dragnea o confirmare a puterii.  Pasul numarul 1- vot de blam împotriva lui Tudorel Toader în Camera Deputaților, ministrul pe care-l dirijează strict interesele personale ale lui Liviu Dragnea.  Pasul 2- Revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, prin vot în plenul Parlamentului. Așa se poate vedea dacă se constituie o altă majoritate. Pasul 3 – vot în favoarea unei moțiuni de cenzură pe care PNL o va depune până la finalul acestui an. Liviu Dragnea trebuie îndepărtat din toate functiile care-i permit să sfideze cetățenii acestei țări, legile și destinul european al românilor. Cei care sunt CU ADEVARAT dispuși să-și reprezinte alegatorii în Parlament, și nu șeful de partid, am convingerea că vor urma pașii de mai sus!”, a declarat Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.