Skip to content
Recent

Trif va plăti din propriul buzunar site-ul oficial al turismului românesc

România a rămas, de la începutul lunii ianuarie, fără site oficial de turism. Motivul ar fi unul simplu: reprezentanții Ministerului Turismului, care îl au în administrare, nu au plătit taxa anuală pentru deținerea domeniului.

Pe acest fond, Bogdan Trif a ținut să explice exact situația portalului, chiar dacă la început nu a știut situația. Astfel, ministrul a explicat că nu a existat un cadrul legal pentru efectuarea plății, întrucât domeniul a fost luat pe persoană fizică. Mai mult decât atât, Trif consideră că și cel ce a venit cu acest proiect, fostul șef al Biroului de Turism al României la New York, Simion Alb, a plătit tot „din buzunar”, după cum relatează B1.ro.

De asemenea, ministrul Turismului din Cabinetul Vioricăi Dăncilă va plăti domeniul din propriul salariu, în lipsa unei alte soluții, iar protalul va funcționa, cel mai probabil, la începutul săptămânii următoare. Trif a informat presa că va efectua o plată pentru un an întreg, urmând să propună un act legislativ care să soluționeze problema.

„M-am interesat să văd despre ce e vorba și site-ul nu funcționează de la începutul lunii ianuarie. Domeniul a fost luat pe persoană fizică și este administrat de ministerul Turismului. Nu e cadrul legal să-l plătim, motiv pentru care o să-l plătesc eu din salariul meu de ministru, astfel încât luni să funcționeze din nou. Asta-i viața (…) Ar fi o pierdere să închidem site-ul, motiv pentru care am să-l plătesc eu pentru tot anul și o să propun și un act legislativ care să-mi permită să pot să-l iau și să-l plătesc prin minister. Mi se pare de o importanță vitală pentru noi. E o problemă foarte importantă, mulțumesc mult că mi-ați semnalizat-o și o s-o rezolv. Probabil luni, marți, o să funcționeze din nou”, a declarat Bogdan Trif.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.