Skip to content
Recent

Iohannis, pe locul DOI! Gușă: Președintele se află într-o triplă menghină

Președintele actual al României, Klaus Iohannis, înceapă să cadă în scorul electoral, consideră analistul politic Cozmin Gușă, în fața unui alt candidat. Mai mult decât atât, șeful de stat se află prins ”într-o triplă menghină”, după cum afirmă analistul.

Mai precis, Gușă afirmă că Iohannis este depășit de către actualul primar al Municipiului București, Gabriela Firea, un posibil candidat la cursa pentru fotoliul de la Cotroceni. Cu toate acestea, primul om în stat ar mai avea timpul necesar să recupereze, afirmă analistul, întrucât ”jocul pentru alegerile prezidențiale se va face efectiv din iulie 2019”, după cum relatează Realitatea.net.

„Klaus Iohannis poate e îngrijorat într-un fel. Azi are al doilea scor, primul scor îl are Firea,unul dintre posibilii candidați. Teoretic, Iohannis ar putea să stea confortabil numai că ce e azi nu e mâine. Iohannis se află într-o triplă menghină”, a afirmat Cozmin Gușă.

Analistul a explicat care sunt elementele ce vor un impact asupra performanței lui Iohannis în cursa pentru prezidențiale. Astfel, Cozmin Gușă arată, în primul rând, relația dintre actualul președinte și partidul din care face parte, PNL, aceasta fiind una tensionată. Pe locul al doilea s-ar afla protestatarii ”Rezist”, care deși i-au oferit o susținere șefului de stat, de la momentul învestirii Guvernului condus de Viorica Dăncilă, Iohannis a pierdut mulți susținători din rândurile mișcării ”Rezist”. Pe ultimul loc se află ”realizările concrete ale președintelui”, afirmă Gușă.

”PNL-ul nu este foarte decis și conturat în acest moment în a avea o relație cu Iohannis, nici președintele nu pare să dorească asta. Această ambiguitate îl aduce într-o poziție ușor ciudată în relația cu liberalii, situație gravă pentru că PNL-ul are o rețea similară cu PSD în alegeri, mai ales după fuziunea cu PDL;

Miscarea „Rezist”, foarte legată de Iohannis până acum, s-a disipat din siajul președintelui după momentul Dăncilă. Cei care sunt foarte bine conectați la această zonă spun că a fost un „adevărat tsunami”. S-a pierdut mult din suportul pentru Iohannis, nu știm dacă ireversibil;

 Realizările concrete ale președintelui, planurile pe care le-a avut și  le-a dus la anumite trepte de realizare: fie acestea nu există, fie nu au fost comunicate bine”, a arătat analistul, conform agenției de presă citate.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.