Skip to content
Recent

UPDATE Bani publici: Firea cumpără megafoane, corzi de alpinism, genți și agende de lux DOCUMENT EXCLUSIV

UPDATE 18:07

Primarul general al Bucureștilor, Gabriela Firea, a trimis în urmă cu puțin timp un punct de vedere pe adresa redacției PSnews.ro, în care confirmă achizițiile despre care puteți citi mai jos, explicând destinația fiecărui tip de articole cumpărate.

Iată precizările integrale ale edilului PSD, transmise prin biroul de presă al PMB:

„Gentile si «agendele de lux» la care se face referire in materialul dvs au fost achizitionate in baza bugetului anual al Primariei Municipiului Bucuresti din 2017 si au fost folosite pentru sustinerea proiectului «Lideri pentru Integritate 2017». Mentionam ca evenimentul s-a desfasurat in baza Protocolului incheiat intre Directia Generala Anticoruptie si Primaria Municipiului Bucuresti, Protocol nr. 887/ 22.03.2012, si are ca scop implementarea la nivel local a Strategiei Nationale Anticoruptie. Agendele si gentile pentru laptopuri au fost oferite elevilor si profesorilor care au participat la concursul «Gala Integritatii 2017», dar si reprezentatilor Ministerului de Interne premiati in cadrul aceluiasi eveniment.

In acest sens, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Implementare Politici Publice, a achizitionat 500 de genti pentru computere portabile, in valoare de 29.3 Ron fiecare si 850 de agende cu preturi cuprinse intre 9.64 RON si 17.70 RON/buc, in baza unei licitatii publice care a respectat toate prevederile legale in vigoare. Prin urmare, «agenda de lux» se refera la agenda in valoare de 17.70 RON, care are un format A5, cu dimensiuni de 14.5/20.5 cm, fiind astfel diferentiata de agendele cu un format mai mic.

Referitor la corzile de alpinism si megafoane, acestea fac parte din solicitarile de dotare ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta «Dealul Spirii» Bucuresti – Ilfov pentru anul 2017, necesare salvarii de vieti omenesti. Mentionam totodata ca specificatiile tehnice aferente au fost intocmite de catre specialisti ai ISUBIF”.

—————————————-

Primarul Bucureștiului – am numit-o pe Gabriela Firea – achiziționează 25 de megafoane portative de tipul celor uzitate la protestele stradale #Rezist, 100 de corzi de alpinism, 500 de genți inscripționate și 850 de agende personalizatedintre care 300 sunt catalogate „de lux”.

Redacția PSnews.ro vă prezintă, în exclusivitate, Caietele de sarcini aferente acestor achiziții publice demarate de Primăria Capitalei în perioada noiembrie-decembrie 2017. Facem mențiunea că nu putem estima costul acestor achiziții, întrucât documentele nu conțin sumele alocate, iar municipalitatea întârzie să publice (pe site-ul PMB sau pe SEAP) ce societăți au câștigat procedura de achiziție.

Carnete ”de lux” pentru municipalitate

Potrivit Caietului de sarcini emis în data de 8 noiembrie 2017, Primăria Capitalei intenționeză să achiziționeze 850 de agende personale, dintre care 300 sunt catalogate ”de lux”. Carnetele (format A5) sunt împărțite în patru categorii, diferențele constând în culoarea coperților (bordo/albastru/negru/maro) îmbrăcate în imitație de piele sau piele ecologică, gramaj, calitatea hârtiei (ivory” versus ”albă”) și în inscripționarea aurie personalizată cu sigla PMB sau cu mesajul ”RO fără corupție”. Agendele trebuie să conțină deja ”tradiționalele” hărți ale României și Bucureștiului.

100 de corzi de alpinism   

Cel puțin bizar este faptul că Gabriela Firea a decis, pe 8 decembrie 2017, achiziționarea a nu mai puțin de 100 de coarde de alpinism, în condițiile în care, de regulă, Primăria Capitalei lucrează cu firme specializate în alpinism utilitar (care, în mod evident, dețin întreaga logistică necesară), atunci când diversele proiecte edilitare presupun astfel de acțiuni. Conform Caietului de sarcini aferent acestei proceduri de achiziție, Gabriela Firea are nevoie de 50 de coarde de alpinism ignifuge (rezistente la minimum 18 căderi), precum și de 50 de coarde dinamice (rezistente la minimum 9 căderi), termenul de garanție agreat de Primăria Capitalei fiind de cel puțin 2 ani de la data livrării.  

500 de genți pentru conferințele PMB

Tot pe 8 decembrie 2017, Firea a decis ca PMB să demareze procedura de cumpărare a 500 de ”genți conferință inscripționate și personalizate”, toate produsele (”de calitate”) fiind dotate cu un compartiment special pentru laptop (plus cel puțin alte două compartimente căptușite). Documentului stipulează că specificațiile sunt ”orientative”, acestea putând comporta diverse modificări ”în funcție de natura și culoarea materialului și modul de personalizare”.

Firea pregătește un mega-miting?! 

Însă cea mai dubioasă achiziție decisă de Gabriela Firea (pe 15 decembrie 2017) constă în cumpărarea a nu mai puțin de… 25 de megafoane portative de tipul celor uzitate în cadrul protestelor stradale #Rezist. Potrivit fișei tehnice – document semnat de doi directori PMB și de un șef de serviciu – megafoanele trebuie să aibă o putere de 25 W, sistem sirenă, microfoane și conexiune auto. Dacă termenul de garanție al produselor de tip portavoce este de minimum 2 ani de la data livrării, ”service-ul postgaranție se acordă pe o perioadă de minim 5 ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.