Skip to content
Ediția de astăzi

USR PLUS nu a participat la negocierile de la Cotroceni

Președintele USR PLUS Dacian Cioloș a anunțat că nu vor participa la consultările de la Cotroceni, care au fost convocate de președintele Klaus Iohannis.
USR nu poate să gireze constituirea noului FSN care, din acest moment, va deține întreaga putere în statul român. USR nu va vota un guvern capturat de PSD. Acest partid a masacrat legile justiției și a gazat cetățenii români pe 10 august. Din păcate, liderii PNL abandonează orice speranță de reformă a justiției și legitimează în felul acesta un guvern care are toate premisele să revină la manevrele patentate de Iordache și Nicolicea. USR devine principalul partid de opoziție și singurul partid care apără valorile democratice, europene și autentic liberale. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlamentul României și Parlamentul European pentru a ne asigura că această coaliție PSD-PNL nu derapează de la reformele din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care miniștrii USR PLUS ți-au adus întru totul contribuția. Ne vom asigura că cele 30 de miliarde câștigate de România în timpul mandatului USR vor ajunge cu adevărat în buzunarele românilor și nu în conturile clientelei PSD și PNL”, a transmis liderul USR PLUS.
La ora 12.00 au început consultările la Cotroceni, unde Iohannis a primit delegațiile PNL, PSD, UDMR și minorităților naționale. „Cred că e bine că am ajuns în faza asta, când se conturează formarea unui guvern”, le-a spus președintele liderilor partidelor care vor forma noul guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.