Skip to content
Ediția de Astăzi Recent VIDEO

Veste pentru cei din turismul românesc: Se modifică TVA-ul de la 1 noiembrie

Guvernul României a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care au redus TVA-ul la 5% pentru cei care oferă servicii în turism. Decizia se aplică începând cu data de 1 noiembrie 2018.

Drept urmare Taxa pe Valoare Adăugată aplicată turismului va scădea de la 9 la 5% și se va aplica şi în cazul închirierii terenurilor amenajate pentru camping.

Tot TVA la 5% se va aplica pentru cazare, servicii de restaurant şi catering, dar şi pentru utilizarea facilităţilor sportive, a parcurilor de distracţii şi recreative, precum şi eliminarea redevenţei pentru apa geotermală şi apa minerală naturală, utilizată la buvetele publice.

Prin actul normativ se propune ca, începând cu data de 1 noiembrie 2018, să se extindă aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru următoarele operaţiuni: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping; serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice altele decât berea; dreptul de utilizare a facilităţilor sportive în scopul practicării sportului şi educaţiei fizice, altele decât cele care sunt deja scutite prin legislaţie, serviciile constând în permiterea accesului în parcuri de distracţii şi în parcuri recreative. Această măsură are în vedere stimularea turismului în România, reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului intern şi stimularea creşterii economice„, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.