Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent Spot

Caravana „Cinema pentru copii” a ajuns la Turnu Severin

 

Sala de spectacole a Palatului Culturii „Teodor Costescu” a fost vineri neîncăpătoare pentru sutele de copii care au fost invitați la film pe ecran mare.

Evenimentul de astăzi face parte din cadrul proiectului “Cinema pentru copii”, iar Asociația Enkidu, Administrația Fondului Cultural Național, Ambasada Regatului Norvegiei, Ambasada Regatului Danemarcei, Autonom Rent a Car și Ford Plusauto Craiova au făcut posibilă organizarea acestui proiect.

„Ideea noastră a pornit în momentul în care ne-am dat seama că în țară au dispărut cinematografele și că nu mai există acces la filme. Ne-am gândit că cel mai bine ar fi să începăm să promovăm filmele în rândul copiilor, ei sunt generația viitoare. Acest proiect se numește <<Cinema pentru copii>>, face parte dintr-o serie de proiecte ale Asociației Enkidu, care se adresează localităților fără cinematografe din România”, a spus  Mircea Duca de la Asociația Enkidu, care urmărește promovarea, realizarea, stimularea și sustinerea de activități în domeniul cultural și educativ în vederea îmbunătățirii actului educational și lărgirii sferei de interes a copiilor și tinerilor cu privire la activitățile artistice, organizarea de festivaluri, promovarea cinematografiei etc.

La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, împreună cu fiul său.

„Astăzi, de Ziua Educației, oferim gratuit filme copiilor, după cum vedeți sunt nerăbdători să participe. Avem în sală copii de la aproape toate grădinițele din Turnu Severin, sper să le placă și vreau ca noi să înmulțim astfel de evenimente, să le insuflăm copiilor noștri dragostea de film, de lucrurile frumoase pe care putem să le prezentăm la Palatul Culturii Teodor Costescu”,a spus primarul Marius Screciu.

Filmele care care au rulat în cadrul caravanei sunt:  Cei mai duri din curtea școlii (regia Christian Lo) și Ploddy, mașina de poliție la datorie (regia Rasmus A. Sivertsen, Rune Spaans).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.