Skip to content
Focus Recent

Vești bune! Guvernul adoptă OUG-ul prin care vor fi majorate alocațiile copiilor

După votul din Parlament, premierul Dăncilă a anunțat că va fi adoptată marți, 19 februarie, OUG-ul prin care vor fi majorate alocațiile copiilor, la 300 de lei (o – 2 ani) și la 150 de lei (2 – 18 ani).

În ședința de astăzi vom adopta Ordonanța de Urgență prin care se vor mări alocațiile. Astfel, începând cu 1 martie copii cu vârste de până la 2 ani vor primi 300 de lei alocație. Aceeași sumă o vor primi și copiii cu dizabilități. De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani vor primi alocații mărite la 150 de lei. Îmi exprim speranța că președintele nu va bloca demagogic Legea bugetului”, a declarat Viorica Dăncilă.

Săptămâna trecută un amendament propus de PNL care prevede majorarea alocațiilor pentru copii de la data de 1 martie de la 84 de lei la 150 lei (2 – 18 ani) și de la 200 la 300 de lei (0 – 2 ani) a fost adoptat de plenul reunit în Parlament. O surpriză având în vedere cum s-au desfășurat lucrările pe bugetul pe 2019, când o infimă parte a amendamentelor Opoziției a fost adoptată.

Iar asta a creat o adevărată rumoare în rândul parlamentarilor Puterii, care aproape de miezul nopții au fost convovați în biroul lui Liviu Dragnea. După o scurtă ședință liderul PSD s-a întors la tribună și a încercat, printr-un limbaj economic mai greu de descifrat de noi cei de rând, să spună că vor majora alocațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.