Skip to content
Recent Social VIDEO

VIDEO – Clasa virtuală – platformă cu resurse educaționale în format video

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunță că PES activists România a lansat „Clasa virtuală” – platformă cu resurse educaționale în format video.

Elevii, profesorii și părinții vor găsi pe Clasa Virtuală peste 200 de clipuri video cu conținut educațional.

 

Chiar dacă nu pot fi prezenți fizic în sala de clasă, este foarte important ca elevii să rămână conectați cu școala, cu materia, cu lecțiile și, în general, cu procesul de învățare. Toate platformele online, canalele de comunicare profesor-elev pe Internet sau programele educative TV contribuie, fiecare, la continuarea procesului de învățământ în această perioadă dificilă, de distanțare socială, dar e nevoie de cât mai multe resurse pentru a-i ajuta pe copii să învețe. Din păcate, Ministerul Educației nu face suficient în acest sens, iar cele mai multe inițiative sunt realizate la nivel local și aparțin școlilor sau universităților, societății civile sau autorităților locale, și nu în ultimul rând persoanelor interesate să sprijine educația. Știm că mulți copii și tineri petrec timp liber pe platformele video, așa că ne-am gândit ca tot pe o astfel de platformă să le aducem și conținutul educațional de care au nevoie. Clasa virtuală este de fapt un apel la mobilizare pentru continuarea procesului educațional și caută să vină în sprijinul elevilor și al profesorilor, precum și al părinților care au nevoie de materiale-suport, contribuind la diversificarea surselor educaționale online”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Educație a Parlamentului European.

Canalul video „Clasa virtuală” conține resurse educaționale pentru toate grupele de elevi, din învățământul primar, gimnazial și liceal, dar și activități pentru preșcolari, pentru învățământul special și activități extra-curriculare. Astfel, elevii au acces la soluții educaționale de limba română, matematică, biologie, la ateliere de creație, sau chiar la programe de exerciții fizice.

Proiectul „Clasa virtuală” este unul deschis, profesorii și toți cei interesați fiind invitați să ajute la dezvoltarea lui prin transmiterea propunerilor sau cursurilor proprii către inițiatorii platformei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.