Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Vin alegerile – USR și PLUS anunță că vor avea candidat propriu la prezidențiale

Anul 2019 se dovedește a fi cu adevărat unul ”fierbinte” pe scena politică. După surpriza de la alegerile europarlamentare, cu un PSD în care trei grupuri de interese se ”luptă” să ocupe vidul de putere lăsat de Liviu Dragnea, cei de la USR PLUS au anunțat că vor avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale.

Cei de la PSD se vor decide, Călin Popescu Tăriceanu susține că a renunțat la idee, cei de la Pro România nu spun momentan nimic, deși am fi tentați să credem că Victor Ponta își va dori din nou să intre în cursă, iar cei de la PNL îl vor susține pe Klaus Iohannis.

Este evident că președintele își mai dorește un nou mandat având în vedere că a început, în ultimele luni, să iasă din aparenta stare de apatie și să fie vocal, pe mai multe chestiuni. Inițierea referendumului pe Justiție, despre care mulți au spus că este un risc pe care și-l asumă, s-a dovedit a fi un succes, iar asta i-a adus un avantaj.

Cei de la USR și PLUS au anunțat că vor avea candidat propriu la alegerile prezidențiale. Și, cel mai probabil, vor merge mai departe tot ca o alianță.

Am avut peste 22% la ultimele alegeri. Suntem una dintre cele trei forțe politice principale ale țării. Vedeți vreun argument să nu avem un candidat, în condițiile în care suntem una din principalele forțe politice din țară? Am putea noi explica cumva cuiva că nu avem candidat când am avut rezultatul asta? Deci e firesc. Nu are nicio legătură cu alte candidaturi de la alte partide. Fiecare partid are dreptul să își prezinte candidatura. O să discutăm despre programele noastre politice în campanie„, a declarat Dacian Cioloș.

Și Dan Barna a făcut declarații legate de alegerile prezidențiale.

Discutăm foarte pragmatic și responsabil. Luăm în calcul un tandem. Un partid să dea candidatul la prezidențiale, celălalt candidatul pentru premier. (…) Suntem două echipe care stau de vorbă și sunt conduse de mine și de Dacian. În cele din urmă, asumarea unei candidaturi la prezidențiale e profund individuală, dar asta am făcut azi am pus pe foaie, plusuri și minusuri. Niciunul nu a cerut candidatura în mod expres. Analizăm plusurile și minusurile fiecăruia”, a declarat Barna.

Rămâne de văzut care va fi decizia finală, dar cert e că vom avea iar niște alegeri prezidențiale foarte interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.