Skip to content
Lifestyle Recent

Vine vacanța de vară! Psihologii recomandă: Lăsați copiii să se plictisească!

Peste câteva zile vine vacanța de vară, iar copiii noștri intră într-o binemeritată perioadă de joacă și timp petrecut cu activități relaxante.

Pentru ca cei mici să fie adulți împliniți psihologii le recomandă părinților ca pe perioada verii să le ofere ocazia copiilor să se plictisească. Da, să se plictisească.

Nu e nevoie ca timpul să le fie umplut cu tot felul de activități: tabere, școala de artă, lecții de gătit, de tenis și așa mai departe.

Rolul tău ca părinte e să îl pregătești pe copil să își ocupe propriul loc în societate. A fi adult înseamnă și a-ți ocupa timpul liber cu activități care îți fac plăcere. Dacă părinții se ocupă să umple timpul liber al copiilor, aceștia nu vor învăța să facă asta singuri”, a declarat Lyn Fry, psiholog la Londra.

Totodată, plictiseala este crucială pentru dezvoltarea imaginației copiilor, punctează și doctorul Teresa Belton.

Plictiseala este șansa de a contempla pe marginea vieții. Este timpul în care își pot da seama ce le place, fără să li se inducă asta”, a declarat și psihoanalistul Adam Phillips.

Ce puteți face? Tot Fry vine cu o serie de recomandări.

La începutul vacanței, dacă sunteți părinți cu copii cu vârsta de peste 4 ani, vă puteți pune la masă și alcătui o listă cu ce le-ar face plăcere să facă pe timpul verii. Și atunci când cei mici se vor plânge că se plictisesc vă puteți întoarce la listă. Și, nu în ultimul rând, dacă cei mici sunt lăsați să se plictisească nu vor suporta atât de greu monotonia aferentă vieții de adult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.