Skip to content
Administrație locală

Virgil Popescu: Guvernul a alocat 10 milioane lei pentru căldura severinenilor

Ministrul mehedințean Virgil Popescu anunță că Guvernul a aprobat în ședința de astăzi repartizarea sumei de 10 milioane lei pentru primăria municipiului Drobeta Turnu Severin pentru asigurarea continuității serviciului public cu energie termică în sistem centralizat a populației.
Guvernul PNL vine în ajutorul severinenilor ca să nu aibă facturi mari la căldură! În ședința de Guvern de astăzi a fost aprobată repartizarea sumei de 10 milioane lei pentru primăria municipiului Drobeta Turnu Severin pentru asigurarea continuității serviciului public cu energie termică în sistem centralizat a populației. Le mulțumesc colegilor din Guvern pentru ajutor. Am încredere că în viitorul apropiat vom moderniza sistemul de încălzire al municipiului Severin, pentru că actuala soluție nu este una viabilă și sustenabilă”, a anunțat ministrul Popescu.
Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, 4 decembrie, alocarea sumei de 90,17 milioane de lei pentru asigurarea continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației în pentru 9 municipii: Constanța, Giurgiu, Motru, Brad, Drobeta Turnu Severin, Ploiești, Suceava, Tulcea și Focșani.

Sumele sunt alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, ca urmare a solicitărilor formulate de autoritățile locale din cele 9 unități administrativ-teritoriale, fie pentru plata subvenției, fie pentru acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat, aferent sezonului rece 2020-2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.