Skip to content
Focus Recent

Virgil Popescu ministrul Economiei: Dacă evoluția cazurilor va fi descrescătoare, deschiderea teraselor se va face la 1 iunie

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a declarat că în funcție de contextul epidemiologic se ia în calcul deschiderea teraselor de la data de 1 iunie, iar deschiderea turismului de la data de 15 iunie.

Totul pleacă de la evaluarea evoluției cazurilor, apoi putem discuta despre relaxare cu reguli de siguranță, desigur. Dacă turistul nu se simte în siguranță, nu va veni oricât de mult ne dorim noi să dăm drumul din punct de vedere formal. Hotelierii au venit cu propuneri. Este foarte important să respectăm regulile pentru a putea vorbi de deschidere. Dacă evoluția cazurilor va fi descrescătoare, deschiderea teraselor se va face la 1 iunie. Apoi, după 15 iunie, dacă torul merge bine, discutăm de deschiderea turismului. Pe plajă se pot lua măsuri în așa fel încât să nu existe interacțiuni între familii. Discutăm procedurile ce trebuie urmate în cazul în care cineva se îmbolnăvește. Luăm în calcul toate scenariile pentru a nu fi prinși nepregătiți. Am avut o întâlnire cu colegii din Bulgaria, Serbia, Grecia și le-am spus că putem discuta despre eventuale înțelegeri după ce se termină starea de alertă. Pentru turiștii români care doresc să meargă în afara țării, vom discuta cu toate țările care doresc să primească turiști români astfel încât să fie în siguranță chiar dacă această criză nu a trecut”, a precizat Virgil Popescu la Realitatea Plus.

Ministrul mehedințean a dat asigurări că se pregătesc măsuri pentru relansarea industriei turismului.

Îmi doresc să avem în continuare o curbă descrescătoare a cazurilor noi pentru a putea aplica măsurile în domeniul turismului, Horeca, pentru a învăța să trăim cu virusul și să revenim la normal. Vom avea măsuri pentru relansarea economiei, pentru industria transporturilor de persoane, măsuri foarte ample. Lucrăm la acest pachet de măsuri și, în momentul când îl vom finaliza, îl vom prezenta”, a mai spus ministrul, la Realitatea PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.