Skip to content
Ediția de astăzi

Vremea, la extreme în România. Unde se anunţă ploi şi în ce zone sunt aşteptate lapoviţă şi ninsori

Meteorologii anunță că joi, 5 martie, va ploua în majoritatea regiunilor și va fi lapoviţă şi ninsori la munte. Valorile de temperatură vor fi în scădere în cea mai mare parte a ţării.

În jumătatea de vest vremea va deveni apropiată sau chiar uşor mai rece decât normalul perioadei, în schimb în restul teritoriului vremea se va menţine caldă pentru prima decadă a lunii martie, potrivit PSNews.ro

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), cerul va avea înnorări mai accentuate şi în general persistente în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, iar noaptea cu precădere în cele estice. Local şi temporar se vor semnala ploi ce vor avea mai ales caracter de aversă şi izolat vor fi descărcări electrice.

Vineri, 6 martie, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale- pe parcursul zilei îndeosebi în centru, sud şi est, iar noaptea la nivelul întregii ţări. Conform ANM, cerul va avea înnorări şi mai ales din orele serii la început în vest şi nord-vest, apoi local în centru şi pe suprafeţe mici în rest temporar se vor semnala precipitaţii. În zonele joase de relief va ploua (ploile vor avea şi caracter de aversă), iar la munte vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în a doua parte a intervalului la munte, în special la altitudini mari.

Temperaturile maxime se vor încadra 9 şi 16 grade, iar cele minime între 2 şi 8 grade, uşor mai scăzute în depresiuni. În Capitală, vineri se anunţă temperaturi mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.   Nici în weekend nu scăpăm de ploi. Meteorologii anunţă că regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor specifice perioadei, iar în jumătatea de sud-est se vor înregistra maxime cu mult peste cele normale. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în majoritatea regiunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.