Skip to content
Ediția de astăzi

Vremea se schimbă. Vin furtuni, vijelii și căderi de grindină

Meteorologii ANM au emis două avertizări de tip cod galben, ce includ întreaga suprafață a țării. Zilele însorite de final de vară vor fi marcate și de fenomene extreme precum căderi de grindină, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Primul cod galben vizează centrul, nordul și nord – vestul țării și este valabil până miercuri, la ora 10:00, în timp cea al doilea cod galben vizează partea de sud și sud-est a teritoriului, intrând în vigoare în data de 18 august, la ora 10:00 și ținând până la data de 19 august, ora 10:00, potrivit PSNews.ro.

Prima avertizare meteorologică vizează centrul, nordul și nord-vestul României. Aceasta este în vigoare până în data de 18 august, ora 10:00.

În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze de 50…60 km/h, pe alocuri vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Aceste fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de marți (17 august) în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi mai ales intensificări ale vântului, iar în seara și noaptea de marți spre miercuri (17/18 august) îndeosebi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Oltenia.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Cea de-a doua amerizare intră în vigoare în dimineața zilei de miercuri și ține până la data de 19 august, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia, Transilvania și la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.