Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Zi de foc în Parlament: Trece sau nu moțiunea de cenzură? Cade Guvernul Orban?

Moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iniţiată de PSD şi susţinută de UDMR, este dezbătută în Parlament miercuri, de la ora 12:00. Dacă moțiunea de cenzură este adoptată, așa cum susține liderul social democrat, atunci Guvernul Orban este demis și, teoretic, nu vom avea alegerea primarilor în două tururi.

Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de 233 de voturi. PSD are 202 parlamentari, UDMR are 30, în total. Pro România are 21 la Cameră. Lor li se adaugă şi cei trei parlamentari ai Partidului Forţa Naţională. Prin urmare, chiar şi fără parlamentarii Pro România, PSD are, la limită, voturile necesare adoptării moţiunii. Mai rămân şi voturile parlamentarilor Grupului minorităţilor naţionale, dar şi cei 17 neafiliaţi de la Senat, care nu şi-au exprimat încă intenţiile de vot.

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat clar că parlamentarii liberali vor vota, la vedere, împotriva moțiunii de cenzură.

În cazul în care, totuşi, moţiunea întruneşte voturile necesare, Orban susţine că va veni cu acelaşi Cabinet în Parlament, iar PNL nu va mai vota învestirea niciunui executiv, intrând în procedura alegerilor anticipate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.