Skip to content
Recent

Ziua Veteranilor de Război

Personalități marcante au participat, marţi, 27 aprilie, la împachetarea cadourilor pentru veteranii de război din municipiul București, județul Ilfov, dar și din Republica Moldova.

Printre aceștia, se enumeră președintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Florin Cîțu, dar și secretarul de stat din Ministerul Apărării Naționale, Marius Bălu.
Evenimentul a fost desfășurat cu scopul de a transmite veteranilor că sunt prețuiți pentru trecutul lor, oferind, totodată, un exemplu de curaj și patriotism pentru generațiile tinere.

Pe pagina sa, Marius Bălu a transmis următoarele: „Ne propunem să aducem eroii celui De-al Doilea Război Mondial în atenția publică, astfel încât să fie și mai cunoscuți, și mai respectați și să devină veritabile modele de inspirație pentru tânăra generație.

Unul dintre demersurile întreprinse în premieră este pregătirea unui dar pentru fiecare brav luptător, concretizat în primirea drapelului românesc, alături de o sticlă de vin și cozonac, în contextul sărbătorilor pascale, ca simbol al împărtășirii cu și din aceleași valori.

De asemenea, prin ordin al ministrului apărării naționale, toti veteranii de război au fost avansați cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.