Skip to content
Recent

5 lucruri pe care le poți face dimineața pentru a fi fericit în timpul zilei

Diminețile pot fi grele pentru foarte mulți dintre noi, iar starea de adormire ne poate provoca iritare. Iar asta poate fi debutul unei zile proaste. Dar nu e cazul să facem din asta o regulă, ci o excepție.

Experții în fericire recomandă o serie de 5 lucruri pe care le putem face dimineața, pentru a putea fi fericiți în timpul zilei.

1) Alege un obicei sănătos pe care să îl practici dimineața

Ca de exemplu: meditează. Închide ochii, concentrează-te și respiră, de cel puțin 10 ori. Sau fă-ți o rutină de exerciții fizice. Poți petrece câteva minute admirând natura sau peisajul. Setarea unui obicei, în rutina de dimineață, te ajută să fii fericit.

2) Lasă telefonul în afara dormitorului

Dacă primul lucru pe care îl faci dimineața e să iei telefonul în mână înseamnă că lași lumea de afară să dicteze cum îți va fi ziua și starea de spirit. Citirea email-urilor de la prima oră te poate indispune.

3) Vorbește cu tine

Dacă ai de realizat ceva, repetă cu voce tare numele tău, pentru a te ajuta la nivel cognitiv să realizezi, să te încurajezi, că poți.

4) Ai un contact cu o persoană asupra căruia ai sentimente pozitive
Gândește-te sau vorbește cu cineva pe care îl apreciezi. Îți aduce un sentiment de bine și vei fi pozitiv pe timpul zilei.

5) Fii recunoscător

Fii recunoscător pentru ceea ce ai. În mod conștient. Poți să îți spui: mă bucur să fiu în viață… Sau roagă-te și mulțumește pentru ceea ce ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.