Skip to content
Administrație locală Recent

Acuzații grave la adresa conducerii spitalului județean Mehedinți: presiuni la adresa medicilor cardiologi! Cum vor fi afectați mehedințenii!?!

Ministrul mehedințean Virgil Popescu atrage atenția asupra unor acțiuni grave pe care le face conducerea spitalului județean Mehedinți: face presiuni asupra medicilor cardiologi, care anunță că au de gând să înceteze contractul de gărzi, iar asta înseamnă că nu vor mai putea trata eventualele probleme grave de sănătate ale mehedințenilor.
Cine nu e cu noi este împotriva noastră! Asta pare să fie deviza președintelui Consiliului Județean Mehedinți, care a uitat că nu mai suntem în campanie electorală, ci în plină criză sanitară. Așa că am fost nevoit să trag un semnal de alarmă legat de modul cinic prin care acționează, prin interpuși, făcând presiuni la adresa unor medici din spitalul județean Mehedinți. Din cauza acestor acțiuni lipsite de scrupule 5 medici cardiologi de la spitalul județean din Drobeta Turnu Severin amenință că își vor înceta contractul de gărzi, pentru că nu mai suportă presiunile la care sunt supuși de conducerea PSD a spitalului județean, pusă din pix de către președintele Consiliului Județean. Care este vina lor? Că nu au susținut PSD-ul și gândesc altfel decât ei. Mai mult chiar, am înțeles că spitalul nu e condus de manager, ci de directoarea de îngrijiri medicale, practic o asistentă, deci în halul asta am ajuns. Care, din păcate, încalcă legea doar pentru a se răzbuna. Dar nu se răzbună pe medici, ci și pe mehedințeni, care nu vor mai putea fi tratați la spitalul județean Drobeta Turnu Severin pentru infarct miocardic stem/nonstem, angină instabilă, suspiciune de sindrom coronarian acut, insuficiență cardiacă acut, stop cardiorespirator (…), deși există aparatură modernă pentru aceste tratamente. Transmit clar: a trecut campania electorală și trebuie să ne liniștim. Mehedințenii au nevoie de medici bine pregătiți, care să nu fie supuși presiunilor, doar pentru simplul fapt că gândesc altfel”, a declarat ministrul Virgil Popescu.
Totodată, potrivit unei scrisori care a intrat în posesia redacției PSNews Mehedinți transmisă conducerii SJU Drobeta Turnu Severin medicii susțin că a fost încălcată legea cadru nr.153/2017 după ce conducerea a luat decizia de a suprima sporul de TIC (terapie intensivă coronarieni), corespunzător personalului TIC, respectiv medici, asistenți medicali și personalul auxiliar.
Conducerea SJU avea obligația să înființeze compartimentul USTACC, ceea ce nu s-a întâmplat. Medicii transmit că dacă nu se rezolvă situația își vor da demisia în bloc.

1 comentariu la “Acuzații grave la adresa conducerii spitalului județean Mehedinți: presiuni la adresa medicilor cardiologi! Cum vor fi afectați mehedințenii!?!

  1. Virgil Popescu este un politician echilibrat, abordabil și, mai rar, un profesionist inteligent, bine pregătit, de bună credință și cu o gândire prospectivă. Acestui om nu-i trebuie decât susținerea proiectelor după dezbatere publică și mână liberă în formarea unei echipe elitiste. El este, dacă va fi lăsat să dovedească motivația creșterii sale valorice constante, un fel de Macron, dar unul experimentat. Are ceea ce nu mai au politrucii ultimelor trei decenii: viziune de ansamblu, adică acea clarviziune altoită cu intuiție, idei inovatoare… Politicienilor, dați-i tot creditul și nu-i boicotați evoluția! Da, corpul și actul medical nu trebuie subordonate echipelor politice, iar colaborarea cu partea administrativă trebuie să fie una de receptivitate și susținere. Se înțelege ușor din partea cui… (Un neînregimentat politic).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.