Skip to content
Ediția de astăzi

PSD plănuiește scoaterea din joc a lui Iohannis în legătură cu un serviciu secret SURSE

 

Se pare că Partidul Social Democrat (PSD) plănuiește scoaterea din joc a președintelui Klaus Iohannis în legătură cu un serviciu secret, după ce l-a eliminat deja din procesul de numire a conducerii ANCOM și este de asemenea în proces de a-l sări din schemă din procedura de organizare a referendumului şi din mecanismul de numire a magistraţilor-şefi, prin mai multe proiecte de legi aflate în parcursul parlamentar.

Mai precis, este vorba despre numirea conducerii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS). Surse politice au declarat pentru G4Media.ro că oamenii lui Liviu Dragnea intenționează să modifice în această sesiune parlamentară legea de funcţionare a STS (Legea 92/2006) prin pachetul mai larg privind legile siguranţei naţionale, astfel încât STS să treacă practic în subordinea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI).

În acest moment, STS – condus de pe 1 august 2017 de către generalul-locotenent Ionel-Sorin Vasilca – funcţionează sub organizarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, iar directorul şi adjuncţii săi sunt numiţi de CSAT, la propunerea preşedintelui României, care este şi șeful CSAT. Mai mult: directorul STS răspunde în faţa Consiliului Suprem de Apărare a Tarii pentru activitatea pe care o desfăşoară şi prezintă acestui organism rapoarte anuale, potrivit legii de funcţionare a serviciului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.