Skip to content
Ediția de astăzi

Previziunile sumbre ale unui chirurg: sistemul medical, zguduit din temelii

 

Un medic chirurg arată cum va arăta sistemul de sănătate publică curând: ca o „explozie aproape atomică de frustrări”. 

Mai precis, Dan Grigorescu, șeful secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Județean de Urgență din Brașov afirmă, pe pagina personală de Facebook, că flacăra nemulțumirilor va fi salariul personalului medical. Grigorescu afirmă că scăderile salariale din sistemul public de sănătate vor fi semnificative. Amintim faptul că angajații din sistemul sanitar urmează să primească, pe 15 aprilie, primele salarii după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, conform Hotnews.ro.

Citiți mesajul chirurgului Dan Grigorescu

„Nu mai au de trecut decât câteva zile până la explozia aproape atomică de frustrări și acuzații din sistemul de sănătate publică privind salariile nete care au scăzut multora, deși Guvernul le-a crescut tuturor. O himeră, ce mai… (HIMÉRĂ, himere, s. f. – Închipuire fără temei, fantezie irealizabilă; iluzie, fantasmă – DEX)
Nu mai sunt decât câteva zile până când celor care se simt la adăpost de o astfel de „grozăvie” (adică medicii sau asistenții medicali) le vor fi mai mult decât evidente două adevăruri grave la modul absolut:
1. primul, că tot ceea ce au primit „în plus” nu e atât de mult pe cât se declamă în discursul guvernamental (asta pentru că nici lor nu li se dau decât drepturi „ciuntite”);
2 al doilea, că binele lor este clădit pe sacrificiul celorlalți membri ai echipei (infirmiere, brancardieri, farmaciști, biologi, chimiști, psihologi clinicieni, alături de care se vor regăsi chiar și anumite categorii de medici și asistenți medicali)!

În opinia mea, aceste nemulțumiri ale poporului din sănătatea publică (care vor avea legătură nu doar cu banii mai puțini primiți pentru aceeași muncă prestată, cât, mai ales, cu sentimentul că ești „prostit pe față”) vor determina proteste în cele mai diferite forme, cunoscute sau necunoscute, imaginabile sau neimaginabile.

Mai curând neimaginabile. Tot precum o himeră!

În acest caz, pentru conducători, himera se va întrupa din multele componente ale norodului sanitar, care sătul de minciuni, se va transforma în monstrul din mitologia antică greacă, cu cap de leu, cu corp de capră, cu aripi de pasăre de pradă și cu coadă de șarpe, și care va căpăta, în plus, o nouă caracteristică, născută din sentimentul de insuportabilitate socială: apetitul de guvernanți!

Și atunci să vedeți!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.