Skip to content
Focus

Tinerii liberali trag un semnal de alarmă în privința Bazinului de Înot

 

Tinerii liberali din Drobeta Turnu Severin îi trag de ureche pe reprezentanții administrației publice județene (PSD), care în campania electorală din 2016 au promis că vor reabilita Bazinul Olimpic de Înot din Drobeta Turnu Severin.

Vineri, la orele prânzului, “înarmați” cu colace de înot, mai mulți membri ai TNL Mehedinți au venit la Bazinul Olimpic de Înot din municipiul Drobeta Turnu Severin. Este un fapt de notorietate că bazinul este închis de mai mulți ani, însă prin gestul lor tinerii liberali au vrut să tragă un semnal de alarmă celor care sunt astăzi la conducerea administrației publice județene că trebuie să-și țină promisiunile.

„Încercăm să tragem un semnal de alarmă pentru administrația PSD fiindcă este vorba de o locație importantă pentru orașul nostru”, spune Ștefan Stelescu, vicepreședinte TNL Mehedinți.

„Vrem să le spunem că trebuie să se ocupe de Bazinul Olimpic și sperăm că semnalul tras astăzi de noi va ajunge acolo unde trebuie”, zice și Oana Casapu, membru al organizației de tineret.

„Noi tinerii liberali am hotărât astăzi, la final de săptămână, să ne relaxăm la Bazinul Olimpic pe care PSD ne-a promis că-l va reabilita în campania electorală. Când am venit aici am găsit însă bazinul închis. E trist pentru un oraș ca Severinul, unde s-au obținut multe medalii la concursurile de natație, să nu avem un bazin olimpic. E rușinos. Probabil că sportivii se antrenează în Dunăre, dar să sperăm că până în 20.20 o să fie gata și bazinul nostru”, a declarat la rândul său Ștefan Băghină, vicepreședinte TNL Mehedinți.

În campania electorală din 2016, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, și totodată președintele PSD Mehedinți, promitea, printre altele. că va reintroduce acest bazin de înot circuitului sportiv. Iată ce declara Aladin Georgescu, în data de 16 aprilie 2016. pentru o publicație locală:

“Având în vederea mărirea plafonului de investiţii  referitoare la obiectivul <<Reabilitarea în vederea reintroducerii în circuitul public a bazinului de înot din municipiul Drobeta Turnu Severin, Judeţul Mehedinţi>>,  Compania Naţională de Investiţii SA a elaborat documentaţia tehnică de avizare a lucrărilor de intervenţii. Acesta se află acum în procedura de evaluare. Aşteptăm finalizarea procedurii de evaluare şi aprobare de către Conimisa Tehnico- Economică a Companiei Naţionale de Investiţii SA. Pasul următor îl reprezintă scoaterea spre licitaţie a contractului de proiectare şi execuţie. Este un proiect frumos, un proiect necesar mehedinţenilor. Bazinul de înot va fi renovat în totalitate, va fi dotat şi utilat în aşa fel încât să poată fi redat mehedinţenilor. Din partea Companiei Naţionale de Investiţii SA avem siguranţa că îşi dau tot interesul în vederea demarării acestui important obiectiv pentru judeţul Mehedinţi. În continuare noi vom veghea investiţia şi vom asigura tot sprijinul necesar”

 Au trecut doi ani de la aceste promisiuni și nimic din cele declarate la vremea respectivă nu s-a concretizat. Dimpotrivă, bazinul se degradează pe zi ce trece, iar întreg imobilul și împrejurimile sunt invadate de gunoaie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.