Skip to content
Recent Spot

Exerciţiu de accident aviatic pe stadionul ”Dr. Angelescu”

 

Astăzi, începând cu ora 11,00, pe stadionul ”Dr. Angelescu” din Drobeta Turnu Severin, poliţiştii au făcut un exerciţiu pentru antrenarea structurilor specializate în misiuni de urgenţă generate de un accident aviatic.

Poliţiştii Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți s-au antrenat cum ar trebui să intervină la prăbuşirea unei aeronave de pasageri într-un spațiu deschis, ce a avut ca urmare decesul pasagerilor și daune materiale

“Polițiștii Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți,  au desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren ce a avut ca temă identificarea victimelor dezastrelor. Aplicația a simulat prăbușirea unei aeronave de pasageri într-un spațiu deschis, ce a avut ca urmare decesul pasagerilor și daune materiale”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinţi

Procesul s-a bazat pe parcurgerea mai multor faze, respectiv, cercetarea la fața locului, faza post-mortem, faza ante-mortem, și identificarea cadavrelor și resturilor umane.

Activitatea a fost desfășurată în cooperare cu pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinți, fiind sprijiniți de peste 50 de elevi ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mehedinți.

De asemenea, activitatea a fost sprijinită de către reprezentanții Centrului Comercial de pe bulevardul Aluniș prin punerea la dispozițe a mai multor manechine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.