Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Sancțiuni pentru operatorii economici care nu respectă regulile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, 3 februarie, a anunțat că a fost aprobată hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin care au fost aprobate cele trei scenarii pentru reînceperea anului școlar, dar a anunțat că a fost făcută și o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activității, pe perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19.

În hotărârea de astăzi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a apărut un lucru nou. Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activității, pe perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19. Au fost multe discuții în momentul în care am relaxat condițiile pentru anumiți operatori economici. Din păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulți operatori economici care nu respectă aceste restricții. Această propunere vine exact după aceste observaţii pe care le-am avut în ultima perioadă, pentru un act normativ care să reglementeze această situație, cu suspendarea activității pe perioadă determinată – și vor fi mai multe propuneri acolo. Dar asta este ceea ce a apărut nou. (…) Determinată, bineînțeles, determinată”, a declarat premierul României.

Florin Cîțu a mai anunțat că a fost aprobat un proiect de lege mult așteptat.

În ședința de guvern de astăzi, a fost aprobat un proiect de lege foarte mult așteptat, în special de partea puternică a economiei, de economia privată. A fost o lege care, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare și neîncredere în România – o lege care a fost aprobată în Parlamentul României. Proiectul de lege aprobat acum de Guvern abrogă acea lege care suspenda un lucru firesc pentru economia de piață: suspenda dreptul companiilor din România – unele dintre cele unde statul este acționar majoritar – să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat. Astăzi reparăm această nedreptate. V-am spus, la momentul când a apărut acea lege, a creat foarte multă rumoare în spațiul economic și mai ales în mediul investițional și oamenii au avut foarte multe întrebări. Din primul moment am spus – inclusiv public – că vom abroga această lege în momentul în care vom prelua guvernarea. Și astăzi, în şedinţa de guvern, a fost aprobat un proiect de lege care abrogă Legea 173 din 2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică. Acest proiect de lege merge la Parlament. Este un lucru foarte important, un mesaj clar pentru investitori, atât din România, cât și din exterior, că acest guvern este un guvern care susține investițiile, un guvern care are nevoie de investiții, care știe că are nevoie de investiţii pentru a se dezvolta și este un semnal corect”, a mai explicat șeful Executivului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.