Skip to content
Administrație locală Ediția de Astăzi Recent

A fost demarată campania “PNL aduce gazul românesc în casele românilor”

Liberalii anunță că demarează campania “PNL aduce gazul românesc în casele românilor” prin care susțin înființarea distribuțiilor de gaz natural și conectarea la magistralele de gaz natural.

Am mandatat grupurile de consilieri locali din toate aceste localități să inițieze proiecte de hotărâri în vederea demarării studiilor de fezabilitate, astfel încât la momentul la care încep să intre bani în bugetul României, în urma demarării exploatării gazelor naturale de la Marea Neagră, să se poată începe un plan național de racordare a localităților și a cetățenilor români la gazul natural. Reamintesc că, deși România este printre țările cu cele mai mari surse de gaz natural din Uniunea Europeană, România are cel mai mic procent din populație racordat rețeaua de gaz. Doar 36% dintre cetățenii români sunt racordați la rețeaua de gaz. Din 2012, de când PSD a revenit la putere, nicio localitate nu a mai fost practic conectata la rețeaua de gaz, nu s-a mai înființat nicio distribuție, pentru că PSD a interzis autorităților locale să se implice în realizarea acestor înființări de distribuție”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

La solicitarea Partidului Național Liberal au fost modificate două legi importante.

Legea energiei electrice și a gazului natural, prin care autoritățile locale au redobândit competența de înființare a distribuților de gaz natural, fie la serviciul public local, fie prin intermediul concesiunii de lucrări publice. De asemenea, am prevăzut la Legea offshore ca banii încasați din taxele și redevențele care sunt surse de venit la bugetul de stat din momentul începerii exploatării, o parte importantă să fie destinată finanțării acestor proiecte de investiții, de înființare de distribuții de gaz pe raza localităților si de conectare la magistralele de gaz natural”, a mai completat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.