Skip to content
Recent Social

Aladin Georgescu: S-a semnat contractul pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Județean

Președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu a anunțat că s-a semnat contractul pentru modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean.

Am semnat astăzi (luni n.red.) contractul de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin, într-un cadru festiv, la Râmnicu Vâlcea. Evenimentul a fost cu totul deosebit întrucât domnul vicepremier Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a venit în județul Vâlcea pentru a semna contracte de finanțare cu fonduri europene pentru județele Dolj, Vâlcea și Mehedinți. Alături de mine a fost secretarul de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă”, a anunțat Aladin Georgescu.

Președintele CJ a mai precizat că s-a semnat al treilea proiect pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate din Mehedinți.

”Pentru noi, mehedințenii, proiectul semnat azi este al treilea din strategia pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate pe care am gândit-o pe de o parte pentru pacienți, iar pe de altă parte pentru medici. În perioada următoare vom demara procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție. ”Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, pe Programul Operaționa Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale. Valoarea totală a investiției este de 12 055 298,60 lei. În urma implementării proiectului, se va moderniza ambulatoriul actual, se va construi un nou corp de clădire, în vecinătatea celui existent, se vor realiza alei și trotuare de circulație pietonală, precum și amenajări peisagistice. Totodată, se vor dota cabinetele medicale cu aparatură și mobilier și se vor înființa alte cabinete pentru specializări precum: dermato-venerologie, nutriție și boli metabolice, hematologie, psihologie medicală, evaluare psihologică, destinate diagnosticării și tratării pacienților în regim Ambulatoriu”, a mai anunțat Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.