Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a schimbat astăzi din funcție managerul Spitalului Județean Mehedinți, cu nerespectarea legii din domeniul sanitar. Acesta a numit interimar la conducerea unității medicale un medic pensionar ori legea este clară în acest sens: medicii care au împlinit vârsta de pensionare nu pot deține funcții de conducere.
Aladin Georgescu nu doar că încalcă legea, dar încalcă și principiul care spune că ”nu schimbi generalul în timpul bătăliei”. Practic, în plină criză sanitară, șeful CJ Mehedinți își sacrifică omul de încredere, pe Ionuț Anghel Șerban, fostul său șef de cabinet, numindu-l luni, 30 martie a.c., în funcția de manager pe medicul Radu Iman.
Aladin Georgescu încalcă în felul acesta Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătății, unde se prevede că medicii care au împlinit vârsta de pensionare nu pot deține funcții de conducere în cadrul spitalelor publice. Medicul Radu Iman a împlinit vârsta de 67 de ani în noiembrie anul trecut.
Georgescu își motivează gestul spunând că îi expira mandatul de manager lui Ionuț Șerban peste o săptămână și că s-a gândit că mult mai potrivit ar fi acum la conducerea spitalului un medic cu experiență.
”Trebuie spus că mandatul fostului manager a fost pe o perioadă de șase luni și ar fi expirat peste o săptămână. De comun acord am stabilit, ca mandatul să se încheie înainte cu o săptămână pentru a ne asigura că în această perioadă a pandemiei, Spitalul va avea un management asigurat de unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici din județul Mehedinți”, spune Aladin Georgescu într-o postare pe contul său de Facebook.
În realitate lucrurile stau cu totul altfel. Radu Iman a reușit să-i pună în cap lui Georgescu întreg corpul de medici ai spitalului județean, care sunt pe punctul de a refuza să mai intre la intervenții medicale.
Concret, opt medici din cadrul secției de Terapie Intensivă au transmis luni un memorandum către conducerea spitalului și către Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, prin care au tras un semnal de alarmă asupra pericolului transmiterii comunitare a coronavirusului în cadrul unității medicale din cauza lipsei de proceduri. Doctorii susțin că netestarea tuturor pacienților cu insuficiență respiratorie acută cu semne clinice și paraclinice sugestive la care medicul curant ridică suspiciunea de infecție COVID 19 duce ”la situația dezastruoasă de a nu manageria corect cazurile pacienților ajunși în ATI”.