Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Aladin Gigi Georgescu a pierdut procesul cu Ministerul Sănătății. ”Justiția a făcut astăzi lumină în acest caz și îi dă o lecție acestui individ”

Curtea de Apel Craiova îi dă peste bot avocatului de la Vânju Mare, Aladin Gigi Georgescu, actualmente președinte al Consiliului Județean Mehedinți, care a dat în judecată Ministerul Sănătății.

Magistrații au respins astăzi cererea de suspendare a ordinului Ministerului Sănătății prin care a fost numit în data de 3 iulie a.c., pe perioada stării de alertă, manager al spitalului dr. Victor Maliborschi,  formulată de Consiliul Județean Mehedinți:

”Respinge cererea de intervenţie principală formulată de Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, ca inadmisibilă. Respinge cererea de suspendare. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ce se va depune la Curtea de Apel Craiova. Pronunţată azi, 11.08.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre  149/2020  11.08.2020”.

Deși fostul prefect de Mehedinți, Cristinel Pavel, l-a atenționat în mai multe rânduri pe Aladin Gigi Georgescu să respecte legea și să pună în aplicare ordinul Ministerului Sănătății, acesta a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a împiedica instalarea în funcția de manager a medicului Victor Maliborschi.

După ce a eșuat tentativa de a numi în funcție un alt medic, avocatul de la Vânju Mare a dat în judecată Ministerul Sănătății și pe medicul Victor Maliborschi, solicitând instanței de judecată suspendarea ordinului.

”I-am atras atenția că emiterea unei noi dispoziții de numire a managerului interimar al Spitalului Județean de Urgențe Drobeta Turnu Severin este nu doar nelegală, ci și abuzivă, dar Aladin Gigi Georgescu a continuat să sfideze legea. Este inadmisibil să transformi Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin în pușculița PSD-ului, să tratezi acest spital ca pe un SRL și să nu respecți un ordin de ministru. Iată însă că justiția a făcut astăzi lumină în acest caz și îi dă o lecție acestui individ”, spune fostul prefect de Mehedinți, Cristinel Pavel, care candidează din partea PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți.

Cel mai probabil, în perioada următoare, Aladin Gigi Georgescu se va alege cu o plângere penală pentru abuz în serviciu.

După ce a schimbat în plină pandemie managerul spitalului și a numit ilegal un medic pensionar care nu avea dreptul să ocupe această funcție, Aladin Gigi Georgescu nu a respectat ordinul ministrului Sănătății, prin care a fost numit un manager pe perioada stării de alertă. Sub conducerea medicului pensionar Radu Iman la spitalul județean a izbucnit un puternic focar de coronavirus, care a afectat personalul medical din trei secții, dar și pacienți internați acolo.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.