Skip to content
Recent Spot

”Am început să fiu eu!” Sau cum a ratat Viorica Dăncilă șansa să fie femeia lider – model al feminismului

Playtech

Premierul României Viorica Dăncilă pare că s-a metamorfozat de când Liviu Dragnea este la închisoare. Din personajul despre care, mulți dintre noi, ne întrebam adesea ”Chiar poate să fie atât de dezastru?!?”, s-a transformat într-un personaj care brusc nu se mai face de rușine, zi de zi.

Mai mult chiar, s-a apucat de făcut confesiuni și de oferit explicații cu privire la ”prestațiile” anterioare. Anticipând că… ce a fost …a fost, viitorul contează.

Am început să fiu eu. Erau anumite direcţii pe care trebuia să le urmez. Un anumit discurs pe care să-l am. Anumite elemente pe care să le am în evidenţă. Atunci când nu te identifici cu ce spui nu ai credibilitate. Probabil aşa trebuia trebuie să fiu şi să merg pe drumul acela. Important e prezentul şi cum ne raportăm la viitor. Ce a fost, a fost”, a declarat Viorica Dăncilă.

Nu, nu cred că mai putem accepta ”că ce a fost, a fost”! Dincolo de latura politică, economică sau socială, a ceea ce a reprezentat până acum Viorica Dăncilă pentru România, ea se va ”face vinovată” de ”pătarea” principiilor feminismului. Feminismul ”cel bun”, care promovează femeile, calitățile lor profesionale, munca și dedicarea de a ajunge în funcții de putere, iar de acolo să arate că pot fi modele, că pot aduce plus valoare.

Viorica Dăncilă, deși este al doilea om în stat, a ratat această șansă. Și acum e tardiv să își găsească scuze. Viorica Dăncilă trebuia să arate că se ridică la înălțimea funcției pe care o deține, să fie un model de inspirație și pentru restul femeilor.

Poate dacă nu accepta să joace acel rol, pe care îl invocă, avea șansa, ca peste ani, să fie inclusă în lista femeilor care inspiră, care au contribuit la promovarea feminismului ”bun”.

Cine se află, de exemplu, în această listă? Ar fi mii de nume, însă pentru cultura doamnei Viorica Dăncilă enumerăm câteva nume care prin ceea ce au făcut au fost modele, o sursă de inspirație pentru toate femeile, indiferent din ce generație.

Sofia Nădejde, jurnalistă, cea care i-a dat replica ”potrivită” lui Titu Maiorescu, care a afirmat în cadrul unei conferințe ținută la Ateneul Român, că volumul creierului femeilor este cu 10% mai mic decât al bărbatului. (Din păcate, prin unele comportamente Viorica Dăncilă parcă a încercat fix asta să demonstreze).

Cum am putea în adevăr să încredințăm soarta popoarelor pe mâna unor ființe a căror capacitate craniană e cu 10 la sută mai mică? Abia ajung astăzi creierii cei mai dezvoltați pentru a conduce o națiune pe calea progresului și a prosperitătii materiale. Individual însă nu putem nega că vom găsi totdeuna o femeie mai cuminte ca noi” declara Titu Maiorescu.

Ce i-a transmis Sofia Nădejde?

Vedem deci că bărbații au corpul mai greu decât s-ar cuveni pentru creierul lor, sau cu alte cuvinte: femeile relativ cu corpul au creierul mai greu, decât bărbații. Așadar până la o contra dovadă argumentul cum că, femeia are mai puțin creier decât bărbatul și ca prin urmare e mai puțin inteligentă și mai putin aptă de dezvoltare nu are valoare”.

Ortansa Satmary, Alexandrina Cantacuzino, Calypso Botez sau Regina Maria sunt câteva dintre marile femei ale României.

La nivel internațional putem pomeni de Simone de Beauvoir, Eleanor Roosevelt care a militat pentru drepturile femeilor, din postura de Primă Doamnă, Betty Friedan, Gloria Steinem, Coretta Scott King, soția lui Martin Luther King Jr, care a luptat intens pentru egalitatea drepturilor pentru femei, Maya Angelou, Hillary Clinton și altele.

În continuare avem doamne, care dețin funcții importante, care sunt un model de inspirație. Și…totuși… cu regret spunem că Viorica Dăncilă a ratat această șansă și, pe viitor, va fi mult mai greu dacă o altă femeie va ajunge premierul României să schimbe percepția lăsată de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.