Skip to content
Recent Spot

Viorica Dăncilă a vorbit despre adopția fiului

Premierul României a povestit în direct, la Antena 3, cum a ajuns să își înfieze fiul. La această mărturisire publică s-a ajuns după ce la recepția de la Ateneu, când România a preluat oficial președinția Consiliului UE, în loja oficială, în spatele oficialilor europene se afla și fiul…Vioricăi Dăncilă.

M-am gândit mult dacă să vorbesc despre această mizerie şi m-am hotărât că trebuie să vorbesc, pentru că mâine i se poate întâmpla oricui. Vă vorbesc în calitate de mamă şi nu-mi e uşor. Cred că nimeni nu merită aceste lucru, e pentru prima şi ultima dată când fac acest lucru. O să notific prin avocaţi orice publicaţie care va trata acest subiect într-un mod atât de josnic. Nu vreau să fac din asta o temă electorală, politică şi pentru mine şi familia mea e un lucru deosebit de neplăcut şi e o situaţie pe care nu credeam că o să o avem vreodată şi că se vor face acuzaţii tendenţioase, nefondate. Ce am făcut eu cu soţul meu au făcut multe familii şi nu e corect să intri cu bocancii în viaţa cuiva. Am certitudinea că am făcut cel mai bun lucru din viaţa mea şi aş face-o din nou. Nu-mi doream să înfiez un copil, aşa cum s-a acreditat. Eram pe 4 ianuarie 1990, eram inginer stagiar, eram în formarea unei cariere… În noaptea de 4 ianuarie eram de serviciu. Noaptea pe la 1-2 vorbeam cu o prietenă care era centralistă şi mi-a spus că e puţin necăjită. Mi-a spus că a vorbit cu omoloaga ei de la spital şi că o femeie a abandonat un copil şi plânge, plânge şi că va merge cu o prietenă dimineaţă să îl vadă şi dacă vreau să merg şi eu. Dimineaţă, am mers cu cele două prietene. (…) Am mers şi am văzut copilul, am văzut un ghemotoc mic, de 4 zile, care plângea foarte tare, parcă îşi striga disperarea şi faptul că el e singur când toţi ceilalţi erau cu mămicile lor. Atunci am simţit că acesta e destinul meu, că trebuie să ajut acest copil. M-am dus acasă şi am vorbit cu soţul meu, nu a fost foarte încântat prima dată. Mi-a spus: Totuşi, ai 26 de ani, eşti încă tânără, nu ştiu cum te vei descurca. Eram la început de drum, aveam un apartament care nici nu era mobilat. Am spus că îl voi iubi sau voi învăţa să îl iubesc. Am vorbit cu mama, socrii mei, erau foarte reţinuţi. Au venit prieteni şi au spus: poate copilul are probleme de sănătate, nu ştii. Am fost de neclintit şi am spus că voi înfia acest copil. În 6 ianuarie m-am internat cu el ca să învăţ să îl hrănesc. Am stat în spital cu băieţelul meu două săptămâni. Deja nu mă mai dezlipeam de cel mic. Soţul meu s-a ataşat foarte mult de el. (…) Mama mea l-a iubit enorm, l-a răsfăţat enorm. La o lună şi ceva am mers la familie, copilul avea un certificat pe alt nume. M-am dus şi m-am întâlnit cu femeia care l-a abandonat. Ne-a mulţumit şi a spus că e liniştită. A fost foarte bucuroasă, am hotărât de atunci că nu aş vrea să ne intersectăm şi niciodată nu l-a căutat pe Victor”, a povestit Viorica Dăncilă la Antena 3.

Premierul a mai spus că fiul său a aflat pe la vârsta de 15 ani că a fost înfiat.

Avea vreo 15 ani, era mai rebel şi am încercat să îi spun că trebuie să-l pedepsesc. Mi-a spus: Nu poţi să mă pedepseşti pentru că tu nu eşti mama mea. I-am explicat atunci totul şi am plâns şi eu, şi soţul meu şi el şi am promis că nu vom mai vorbi despre acest lucru”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.