Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Anunțul șoc al unui ministru PSD: Se ia în calcul legalizarea canabisului în România

România ar putea în viitorul apropiat să permită legalizarea canabisului în scop medicinal, așa cum este deja în mai multe țări din Uniunea Europeană.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici.

Nu ştiu la Guvern, dar marți a fost la Ministerul Sănătăţii comisia de profil, înseamnă că asta este direcţia în care se merge. Este deja o practică europeană şi justificarea există, medical vorbind. Fiind în fază terminală pacienţii, probabil că e o cale de a diminua suferinţele pe care aceştia le au. Totdeauna ne raportăm la ce este în alte state. Sunt multe practici în ţări europene legalizate care aduc avantaje. (…) Desigur, în România, unii văd multe dezavantaje pe mai multe subiecte în aceeaşi situaţie. Dar deocamdată e prematur să ne pronunţăm”, a declarat ministrul.

La insistența jurnaliștilor Eugen Teodorovici a declarat că este de părere că în anii următori se va lua în discuție și legalizarea canabisului pentru consum, de recreere.

Potrivit unor studii canabisul utilizat în scop medical poate diminua simptomele unor boli mintale precum psihoze, sindromul Tourette, dar şi în cazul epilepsiei, Alzheimer, cancer, artrite şi glaucom. În plus, reduce riscul de obezitate şi diabet şi diminuează durerile menstruale.

Citește și În ce țară a fost legalizată marijuana în scop recreațional

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.