Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Aproape 200 de polițiști vor acționa în prima zi de școală

 

Aproape 200 de poliţişti vor acţiona în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Mehedinți, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

 Luni, 10 septembrie a.c., aproximativ 200 de poliţişti mehedințeni vor acţiona în sistem integrat, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Cei  aproximativ 170 de poliţişti de ordine publică, 25 de poliţişti de la rutieră şi 2 polițiști de la prevenire, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Mehedinți, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Efectivele sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Fiecare unitate de învăţământ va fi reinclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi actualizate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, vor fi supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

În anul de învăţământ 2017-2018, în urma activităţii desfăşurate de poliţiştii mehedinţeni, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, numărul infracţiunilor a scăzut cu 40%, faţă de anul şcolar precedent.

                                                                                                                       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.