Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Cum a fost salvat un tânăr care a suferit arsuri grave

 

A fi pompier este una dintre cele mai nobile profesii din lume. Ne-o demonstrează un pompier de la ISU Drobeta, care aflat în timpul liber, a sărit imediat în ajutorul unui tânăr ce suferise arsuri grave în urma unui incident stupid petrecut sâmbătă după-amiază în dreptul unei cișmele dintr-o localitate din Mehedinți.

Dacă s-ar acorda pentru 2018  titlul de cetățean de onoare al județului Mehedinți, acesta cu siguranță ar trebui înmânat plutonierului major Gabriel Liciu de la ISU Drobeta. Datorită ajutorului său, un tânăr care a suferit în această după-amiază arsuri grave, este acum în afara oricărui pericol.

Se întorcea de la părinți și la ieșire din satul Dobra, Gabriel Liciu a oprit mașina pentru a lua apă de la o cișmea. În acest timp, lângă el a oprit un autoturism, în care se aflau tatăl (43 de ani) și fiul acestuia de 20 de ani, din localitatea Malu Mare (Dolj). Fără să își dea seama de consecințe, tânărul a ridicat capota și apoi a desfăcut capacul de la vasul de expansiune de la motor, moment în care aburul fierbinte i-a atins fața, brațele și antebrațele, provocându-i arsuri grave.

Gabriel Liciu a sunat imediat la 112 pentru ca o ambulanță specială pentru arși să vină după tânăr. Pentru a câștiga timp știut fiind faptul că în astfel de cazuri orice minut contează pentru viața pacientului, pompierul l-a urcat pe tânăr în autoturismul său și l-a adus până la Hinova, unde a fost preluat de ambulanță. A fost adus la UPU a Spitalului Județean de Urgențe din Turnu Severin, iar de aici a fost trimis la Clinica de chirugie plastică din Craiova. A ajuns mai târziu la spital și tatăl tânărului accidentat, care nu a avut cuvinte de mulțumire pentru pompierul Gabriel Liciu. De altfel, Gabriel a rămas alături de tânăr la spitalul din Severin până seara târziu când acesta a plecat spre clinica din Craiova.

Nu este prima dată când pompierul Gabriel Liciu dă dovadă de spirit civic și sprijin necondiționat pentru semeni. În luna februarie a.c., ieșise din tură și se îndrepta spre Turnu Severin, când la Gura Văii, aproape de Vama Porțile de Fier I, a văzut o mașină accidentată. A sărit și atunci imediat în ajutorul victimelor. Conducătorul unui autoturism Ford Sharan, în vârstă de 27 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care se deplasa spre Orşova, efectuase o manevră de depăşire, moment în care a pierdut controlul volanului, a intrat într-un copac de pe marginea drumului, iar autoturismul s-a răsturnat într-un şanţ. Le-a acordat primul ajutor şi apoi a scos bornele de la acumulatorul maşinii fiindcă exista riscul unei explozii. În poziţia în care se afla maşina răsturnată se scurgea carburant pe acumulator, plus că mergeau şi avariile şi aeroterma.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.