Skip to content
Administrație locală Recent

Asfaltare cu împrumut, la Severin

Mai multe străzi din Drobeta Turnu Severin vor fi asfaltate cu banii proveniți dintr-un împrumut contractat de Primăria municipiului. Este vorba de o sumă de 6 milioane de euro, din care se vor asfalta un număr de 28 de străzi, 11 dintre acestea pentru prima oară.

Municipalitatea din Severin are mai multe proiecte de reabilitare a infrastructurii stradale, atât pe fonduri europene, cât și pe PNDL. Pentru că fondurile proprii sau provenite din proiecte nu au fost suficiente, Primăria Severin a contractat un împrumut în valoare de 6 milioane de euro, de la CEC BANK. Cu acești bani se vor reabilita un număr de 11 străzi, iar alte 17 străzi vor fi asfaltate pentru prima oară. Printre străzile reabilitate se numără câteva din zona centrală a urbei. Proiectele vor fi începute în anul 2019, iar lucrările de asfaltare vor fi gata în anul 2020.

Străzile care intră în reabilitare sunt următoarele: SERPENTINA ROȘIORI; BULEVARDUL DUNĂRII; WALTER MĂRĂCINEANU; CICERO; THEODOR COSTESCU; I. G. BIBICESCU; NICOLAE BĂLCESCU; PORTULUI; BĂILE ROMANE; TOPOLNIȚEI; BULEVARDUL GĂRII.

Străzile care vor fi asfaltate pentru prima oară sunt următoarele: ALBĂSTRELELOR; MARINEI; BRÂNDUȘELOR; DALIEI; FREZIEI; ORHIDEEI; ROȘIORI; GORUNULUI; IASOMIEI; LOTUSULUI; MACULUI; BALADEI; CURCUBEULUI; MESTEACĂNULUI; STEJARULUI; CIBINULUI; LINIȘTII.

Comisia de aprobare a împrumuturilor din cadrul Ministerului Finanțelor ne-a dat posibilitatea să împrumutăm 6 milioane de euro, doar pentru asfaltarea străzilor. Cele două proiecte vor fi începute anul viitor și terminate în anul 2020. Oamenii trebuie să știe de la noi care e nivelul de așteptare”, a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

În prealabil, pe aceste străzi vor fi realizate toate lucrările de racordare a utilităților, iar abia după ce vor fi gata aceste lucrări se va face asfaltarea propriu zisă. După asfaltare, timp de 5 ani nu se va mai putea interveni în niciun fel pe aceste artere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.